Gå direkt till innehåll
Från vänster: Kenneth Johansson, landshövding i Värmland, Hans Jildesten, kommunstyrelsens ordförande i Storfors och Fredrik Berglöf, marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Värmland.
Från vänster: Kenneth Johansson, landshövding i Värmland, Hans Jildesten, kommunstyrelsens ordförande i Storfors och Fredrik Berglöf, marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Värmland.

Pressmeddelande -

Första spadtaget för nytt äldreboende i Storfors

Idag har Riksbyggen och Storfors kommun tagit det första spadtaget för Kooperativa Hyresrättsföreningen Trygga Hem i Storfors, ett nytt äldreboende som kommer att innehålla 40 vård- och omsorgslägenheter. Vid det första spadtaget närvarade bland andra Värmlands landshövding Kenneth Johansson och Hans Jildesten, kommunalråd i Storfors.

– Det känns mycket bra att vi nu byggstartat efter genomfört detaljplanearbete och projektutformning tillsammans med verksamheten. Det kommer bli en stor kvalitetshöjning både för boende och personal och det är mycket tillfredställande att Riksbyggen bidrar till denna utveckling i många kommuner i landet, säger Joakim Jacobsson, projektledare i marknadsområde Bohus Vänern på Riksbyggen.

Det nya äldreboendet kommer att innehålla 40 vård- och omsorgslägenheter i två plan, lokaler för dagverksamhet, kontor, sammanträdesrum och personalutrymmen. Fastigheten förbereds för att i framtiden kunna byggas ut till 58 lägenheter. Förebild för projektet har varit äldreboendet Björkdungen i Munkfors kommun som invigdes 2012. Även detta med upplåtelseformen kooperativ hyresrätt.

– Vi tror på ett levande Värmland och känner oss stolta över att tillsammans med Storfors kommun kunna skapa förutsättningar för denna typ av boendeform. I över 75 år har samhällsbyggnad varit ett ledord för Riksbyggen. För att få ett levande Värmland är samarbetet mellan Riksbyggen och kommunerna i glesbygden viktigt, säger Fredrik Berglöf, marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Värmland.

Sedan 2012 har Riksbyggens personal i Värmland i nära samarbete med kommunen drivit och förvaltat Björkdungens äldreboende i Munkfors.

– Det känns väldigt bra att kunna använda erfarenheterna som vi samlat på oss i Munkfors i planeringen av Trygga hem i Storfors och inför den kommande förvaltningen, säger Fredrik Berglöf.

Samarbetsavtal mellan Riksbyggen och Storfors kommun tecknades i slutet av 2014. Under 2015 och 2016 har arbete med detaljplan och projektutformning genomförts. Föreningen stiftades i mars 2016. Under slutet av 2016 genomfördes upphandling av entreprenaden och föreningen tog beslut om att genomföra projektet. Föreningen köpte den nybildade fastigheten av Storfors kommun den 1 mars 2017.

– Den första kontakten med Storfors kommun togs 2010. Byggstarten har nu ägt rum och verksamheten beräknas kunna flytta in i september 2018, säger Tore Johansson, affärsutvecklare för Boende för äldre på Riksbyggen.

För mer information:

Tore Johansson, affärsutvecklare för Boende för äldre, 0500 – 47 26 46.
Fredrik Berglöf, marknadsområdeschef fastighetsförvaltning i Värmland, 054 – 29 34 27
Joakim Jacobsson, projektledare i marknadsområde Bohus Vänern, 0522 – 65 44 70

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31