Gå direkt till innehåll
Första spadtaget för Brf Kapelle i Uddevalla

Pressmeddelande -

Första spadtaget för Brf Kapelle i Uddevalla

På fredag den 17 oktober tas det symboliska första spadtaget för bygget av fem tvåvåningshus med totalt 20 lägenheter alldeles intill naturreservatet Emaus i Uddevalla. Detta sker i närvaro av bland annat representanter för Riksbyggen, bostadsrättsföreningen Kapelle och Uddevalla kommun.

Brf Kapelle består av 20 lägenheter fördelade på fem hus med två våningar. Med bara fyra lägenheter per hus i den gröna omgivningen blir villakänslan påtaglig. De som bor på markplan får uteplats och de på det andra planet får tilltagna balkonger med natur- och friluftsliv precis utanför fönstret. Parkeringsplats i carport med motorvärmare finns att hyra. För gäster och tvåbilsägare finns det ytterligare parkeringar längs med gatan. De gemensamma markytorna och föreningens byggnader sköts och förvaltas av Riksbyggen Fastighetsförvaltning.

– Försäljningen har gått jättebra, säger Karin Ekström på Riksbyggen. Redan innan byggstart är 14 av 20 lägenheter sålda. Lägenheterna kommer att ligga på 3-4 rok och 75-89 kvm. Planlösningarna är genomgående öppna, vilket exempelvis passar för yngre familjer med barn eller för den som i dag bor i villa, kanske har utflugna barn och vill komma ner i storlek och trädgårdsarbete.

Genom den individuella mätningen av el, varm- och kallvatten kommer de boende ha möjlighet att själva vara med och spara kostnader och miljö. Till sin hjälp har de energisnåla vitvaror och energisnål uppvärmning med bergvärme.

– Genom energisnål uppvärmning kommer varje lägenhets förbrukning att ligga en bra bit under rådande normer, säger projektledare Rasmus Edlund. Vi har också analyserat och kartlagt tomtområdets naturliga gratistjänster, så kallade ekosystemtjänster*, och kompenserar med t ex sedumtak och ny grönska. Allt för att spara energi, pengar och miljö åt våra boende och vår planet.

Preliminär inflyttning i Brf Kapelle är våren 2016.

Medierepresentanter hälsas varmt välkomna till det första spadtaget!

Datum och tid: 17 oktober kl. 12.
Plats: Emaus parkering, Kapellevägen

Riksbyggen bjuder på lättare lunch efter ceremonin.

För mer information, kontakta:
Rasmus Edlund, projektledare Riksbyggen, tel. 0522-65 44 66
Karin Ekström, försäljning och marknadsföring Riksbyggen, tel. 0522-65 44 55

* Naturen ger oss människor gratistjänster, så kallade ekosystemtjänster som vi inte kan leva utan. Exempel på sådana tjänster är havets förmåga att producera fisk, rening av luft och vatten, nedbrytning av avfall och pollinering av våra grödor.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen utvecklar, förvaltar och förbättrar rummen som du bor och arbetar i.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31