Gå direkt till innehåll
Första spadtaget för Bonum Brf Idrottsplatsen i Höganäs

Pressmeddelande -

Första spadtaget för Bonum Brf Idrottsplatsen i Höganäs

Den 18 juni är det dags att byggstarta ett efterlängtat projekt i Höganäs, 49 seniorbostadsrätter i Bonum Brf Idrottsplatsen. Det första spadtaget tas av kommunalråden Ulf Molin (C) och Lennart Nilsson (S) samt Jon Ossler, marknadsområdeschef för Bonum seniorboende.

Riksbyggens Bonum Brf Keramikern, vid Folkparken i Höganäs, sålde snabbt slut och byggstartades för ganska precis ett år sedan. Nu är det dags för en ny byggstart, den 18 juni sätts spaden i marken för Bonum Brf Idrottsplatsen i Höganäs.

– Det finns ett fortsatt stort behov av fler seniorbostäder i Höganäs vilket märks tydligt i efterfrågan i Bonum Brf Idrottsplatsen där över hälften av alla lägenheter redan är sålda. Det är mycket glädjande att Riksbyggens Bonum-koncept gillas av Höganäs-borna och att vi nu kan starta bygget av Bonum Brf Idrottsplatsen, säger Jon Ossler, marknadsområdeschef för Bonum seniorboende.

Riksbyggen kommer att uppföra tre tegelhus med fyra, fem respektive sex våningar. Allt från välplanerade tvåor på 54,5 kvadratmeter, till större fyror på 89,5 kvadratmeter. Lägenheterna är ljusa och trivsamma och med en generös takhöjd på 2,7 meter. Alla lägenheter har inglasad balkong eller egen uteplats. Takvåningarna har även egna takterrasser med härlig kvällssol.

Bonum vänder sig till hushåll där minst en person har fyllt 55 år. Bostadsrättsföreningens medlemmar får tillgång till individuellt anpassade tjänster. För den som behöver hjälp med något finns en så kallad Bonumvärd till hands.

– Bonumvärden blir ett känt ansikte som arbetar för trivsel i det gemensamma och bekvämlighet i det privata. Med Bonum seniorboende erbjuder Riksbyggen trygga, inbjudande och praktiska hem där det är möjligt att leva aktivt och bo kvar långt upp i åldrarna, berättar Jon Ossler.

Den första inflyttningen i ett Riksbyggen Bonum seniorboende skedde i Brf Bryggan i Sundbyberg i januari 2012. Nu, sex år senare, är den tusende Bonum-lägenheten precis inflyttad av en lycklig senior. Och många fler Bonum seniorboenden är på gång, det handlar om cirka 1 000 seniorbostadsrätter i 48 pågående eller planerade projekt varav Bonum Brf Idrottsplatsen är ett av dessa.

Media är varmt välkomna att delta under det första spadtaget!

Var: Norra Månstorpsvägen, gamla Julivallen, Höganäs

När: 18 juni kl 12.00-13.00

För mer information:
Jon Ossler, marknadsområdeschef för Bonum seniorboende, 040-10 94 67
Ulrika Nyström, regionchef på Riksbyggens affärsområde Bostad Syd, 0730-89 53 50

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38