Gå direkt till innehåll
Från vänster: Kurt Nyström, vd Contractor Skellefteå, Evelina Lundgren, köpare, Lorents Burman, kommunalråd Skellefteå kommun, Ulrika Nyström, affärsområdeschef Riksbyggen
Från vänster: Kurt Nyström, vd Contractor Skellefteå, Evelina Lundgren, köpare, Lorents Burman, kommunalråd Skellefteå kommun, Ulrika Nyström, affärsområdeschef Riksbyggen

Pressmeddelande -

Första spaden i marken för Riksbyggens radhus på Getberget i Skellefteå

Igår togs det första spadtaget för Riksbyggens bostadsrättshus på Getberget i Skellefteå som säljstartades i somras. De 20 bostadsrättsradhusen i Brf Hjortrongränd beräknas stå klara för inflyttning kring årsskiftet 2025/2026.

- Det är ett intresse för hela Sverige att få till byggandet av nya bostäder i dessa tider. Det är tack vare det fina samarbetet mellan Riksbyggen, Skellefteå kommun, Contractor och investeringsbolaget Nornan Invest som gjort att vi kunnat få till en så pass snabb byggstart, säger Ulrika Nyström, affärsområdeschef Riksbyggen.

De första som satte spaden i marken var Lorents Burman, kommunalråd Skellefteå kommun, Ulrika Nyström, affärsområdeschef Riksbyggen, Kurt Nyström, vd Contractor Skellefteå och Evelina Lundgren, köpare.

- Behovet av lägenheter i Skellefteå är ett av de största i Sverige, och det är vår högsta prioritet att tillgodose det just nu. Bara i år har vi blivit cirka 1900 fler invånare, och vi förväntar oss fortsatt tillväxt de kommande åren. Vi är tacksamma och glada över att vi, tillsammans med Riksbyggen som vi ser som en långsiktig partner, kan bidra till att skapa fler bostäder i området, säger Lorents Burman, kommunalråd i Skellefteå kommun.

Husen på 98,5 kvadratmeter har i grundutförande 5 rum och kök, men med flexibla planlösningar är det upp till köparen hur bostaden utformas. Till exempel kan köparen välja om huset ska byggas med fem eller sex rum och kök. Alla husen har rymlig altan i sydvästläge, trädgårdstäppa och carport som är förberedd för laddbox.

Evelina Lundgren, kommande boende i Brf Hjortrongränd, var en av de som fick ta de första spadtagen.

- I dagsläget bor vi, en familj på fyra personer, i en villa utanför Skellefteå. Läget på Getberget är perfekt för oss med närhet till det mesta såsom jobb, förskola och skola. Läget och möjligheten att köpa en nyproduktion där vi själva får vara med i valen av planlösning och inredning är faktorer som gör att vi väljer att flytta till Brf Hjortrongränd, säger Evelina Lundgren.

Läs mer om Brf Hjortrongränd

Den 15 september äger Riksbyggens stora visningsdag rum, och Brf Hjortgränd är ett av många bostadsprojekt som visas då. Se alla bostadsprojekt som visas i Västerbotten.

För mer information:
Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Norr, 076-83 73 507, lars.lundgren@riksbyggen.se
Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Norr, 090-159 603, jenny.elveljung@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31