Gå direkt till innehåll
Första inflyttningen i Mölndals innerstad

Pressmeddelande -

Första inflyttningen i Mölndals innerstad

Måndagen den 13 augusti startar inflyttningen i Riksbyggens Brf Tigeröga i Mölndals innerstad, ovanpå Mölndal Galleria. I den första etappen är det inflyttning i 26 lägenheter.

Sammanlagt ska cirka 300 nya lägenheter byggas i Mölndals innerstad och av dessa är cirka 150 i produktion just nu.

– Det känns jätteroligt att vi nu kan starta inflyttningen i den första etappen som är Brf Tigeröga, det är en milstolpe. Det är ett fantastiskt bra läge ovanför ena delen av Mölndal Galleria med 24 000 kvadratmeter fördelade på 70 butiker, säger Bodil Jönsson, sälj-och marknadsansvarig Riksbyggen Storgöteborg.

Brf Tigeröga ingår i Riksbyggens StegEtt-koncept som innebär mindre men effektivt planerade lägenheter.

– Det är lätt att tro att våra StegEtt-lägenheter bara vänder sig till unga. Så är det inte, tre av de 26 lägenheterna i Brf Tigeröga har köpts av betydligt äldre personer, säger Bodil Jönsson.

Riksbyggens satsning i Mölndals innerstad är unik på det sättet att vi skapar tre olika bostadsrättsföreningar som har anpassats efter olika målgruppers behov.

Brf Tigeröga – 26 lägenheter enligt Riksbyggen StegEtt-koncept. Inflyttning startar 13 augusti.

Bonum Brf Rosenrot – 50 bostäder för hushåll där minst en person fyllt 55 år, inflyttning under fjärde kvartalet 2018. Försäljning pågår.

Brf Grandalia – 69 lägenheter storlekarna 1-4 rum och kök, inflyttning under första kvartalet 2019. Försäljning pågår.

Närheten till shopping och det centrala läget är bara en aspekt av de tre föreningarna. Alla boende får tillgång till den privata, upphöjda innergården. Den ligger fyra våningar upp ovanpå själva gallerian och bara de boende i Brf Tigeröga och dess två systerföreningar i husen bredvid, har tillgång till gården. På den gemensamma och lummiga innergården finns till exempel grillplats och en väl tilltagen terrass.

Gratis bilpool i fem år!
I varje Riksbyggenprojekt är hållbarhetsfrågorna centrala. Till exempel vill Riksbyggen underlätta för ett boende utan egen bil. För boende Brf Tigeröga ingår ett gratis femårigt medlemskap i bilpoolen Sunfleet.

För mer information:
Bodil Jönsson, sälj-och marknadsansvarig Riksbyggen Storgöteborg, 031-704 56 04.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38