Gå direkt till innehåll
Nyinflyttade Johan och Emma-Sophia Eliases får nycklarna till sin nya lägenhet av Riksbyggens Catarina Tenor
Nyinflyttade Johan och Emma-Sophia Eliases får nycklarna till sin nya lägenhet av Riksbyggens Catarina Tenor

Pressmeddelande -

Första flyttlassen till Brf Sjömärket i Västerås

Den 8 november gick de första flyttlassen för de nya boende i Svanenmärkta Brf Sjömärket på Lillåudden i Västerås - ett lamellhus om 80 lägenheter där första spadtaget togs i augusti 2021.

Brf Sjömärket rymmer 80 trivsamma bostadsrätter mellan 1 till 5 rum och kök om 35 till 118 kvm med balkong, uteplats eller terrass. Den 8 november gick förstas flyttlasset för de första att få flytta in i sina nya lägenheter. Bland de nyinflyttade fanns Johan och Emma-Sophia Eliases som glada hämtade ut nycklarna till sin etta på andra våningen.

- Vi bor på ön Tidö-Lindö utanför Västerås och köpte lägenheten för att kunna bo kvar i stan när vi jobbar sent eller när man vill socialisera efter jobbet. Läget vid Lillåudden, smart planlösning och att det är nytt och modernt var det som gjorde att vi valde att köpa i just Brf Sjömärket, säger nyinflyttade Johan Eliases.

Boende i Brf Sjömärket har tåg, buss och för all del även båttrafiken ut till Mälaröarna och centrala Västerås bara ett stenkast bort. Lillåudden är en del av cykel- och promenadstråket längs med Mälaren som även leder till actionbadet Kokpunkten och Steam hotell.

Catarina Tenor, sälj och marknadsansvarig på Riksbyggen i Bergslagen/Östergötland menar att det stora intresset, där det nu enbart finns sju lägenheter av åttio kvar dels beror på läget, vackra Lillåudden som ligger på en halvö med Mälaren i sikte.

Därutöver har de Svanenmärkta bostäderna utöver energieffektivitet bra med förvaringsutrymmen inne i respektive bostad. Och att det dessutom har satsats på att skapa fler ytor att använda än de som hör till den egna bostaden kring Brf Sjömärket har också påverkat.

-På innergården har vi skapat föreningens egna oas, en grönskande, privat innergård med sittplatser i solen, grill, pergola och ett pyramidformat orangeri med sittplatser i. Här finns även privata uteplatser och gångstråk och som boende i föreningen finns även möjlighet att mot en kostnad hyra en övernattningslägenhet på 35 kvadratmeter där nära och kära kan bo när de kommer på besök, säger Catarina Tenor.

Visningsdag för Brf Sjömärket den 11 november
Under Riksbyggens stora visningsdag lördagen den 11 november mellan kl 12-14 kommer bland annat Brf Sjömärket att ingå bland projekten som visas. Visningen av Brf Sjömärket äger rum på Verksgatan 7 i Västerås och då kommer det att vara möjligt att titta på alla de kvarvarande lägenheterna som finns till salu.

Mer information om Brf Sjömärket

För mer information:
Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Bergslagen/Östergötland, 070–375 02 32 eller mikael.petterssonsjolund@riksbyggen.se

Catarina Tenor, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Bergslagen/Östergötland, 019-19 24 08 eller catarina.tenor@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll