Gå direkt till innehåll
Föreningschef Christian Bengtzelius tar plats i Riksbyggens företagsledning

Pressmeddelande -

Föreningschef Christian Bengtzelius tar plats i Riksbyggens företagsledning

Från 1 april ingår föreningschef Christian Bengtzelius i Riksbyggens företagsledning. Hans uppdrag på Riksbyggen är att utveckla och strategiskt ansvara för företagets kooperativa värden. Christian har arbetat som chef för Föreningsenheten sedan 2016 och har en lång erfarenhet av att leda föreningsverksamheter.

Som ett led i att stärka Riksbyggen som kooperation och företagets relationer och erbjudande till medlemmar och kunder tar föreningschef Christian Bengtzelius plats i Riksbyggens ledningsgrupp.

– Jag ser fram emot att Riksbyggens företagsledning och strategiska beslut färgas ännu starkare av medlemsfrågor och att vi framöver kommer att fokusera ännu mera på värdeskapande kooperation. Värdeskapande för medlemmar, kunder och samhället. Riksbyggens Bostadsrättsföreningar står inför stora utmaningar framöver och vi behöver få in medlemmarnas röst i företagsledningen, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

Christian började på Riksbyggen 2015 som föreningssamordnare och har de senaste sex åren axlat rollen som föreningschef. Utöver att ha varit ordförande i kommunfullmäktige och i flera nämnder inom Järfälla kommun har Christian en lång och gedigen erfarenhet av föreningsverksamheter, bland annat som ordförande i fackförbundet Byggnads Stockholm-Gotland och med förtroendeuppdrag i ett flertal kooperationer såsom Konsumentföreningen Stockholm, We Effect och Fonus. Christian är också vice ordförande i Cooperative Housing International (CHI).

– Jag är glad över förtroendet och ser fram emot att tillsammans med både medarbetare och förtroendevalda i Riksbyggen ytterligare utveckla och stärka våra kooperativa värden så de får en ännu mer betydande roll för våra medlemmar. Att stärka vår kooperativa del handlar mycket om delaktighet, långsiktighet och hållbarhet säger Christian Bengtzelius, föreningschef på Riksbyggen.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare och förvaltare både hyres- och bostadsrätter samt ett stort antal kommersiella och offentliga lokaler. Riksbyggen är Sveriges största bostadskooperativa företag.


Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31