Gå direkt till innehåll
Kommande projekt Riksbyggens Brf Utsikten i Skellefteå.
Kommande projekt Riksbyggens Brf Utsikten i Skellefteå.

Pressmeddelande -

För andra året på raken: Flest föredrar Riksbyggen bland Hemnets besökare

Riksbyggen är för andra året det företag där flest föredrar att köpa nyproduktion av bostäder, visar en ny undersökning bland bostadssajten Hemnets besökare. Undersökningen visar också att Riksbyggen ökar i både kännedom och tänkbarhet.

Bostadssajten Hemnet genomför årligen en undersökning bland sina besökare för att ta reda på marknadens förväntningar och åsikter om branschens olika aktörer. I den senaste mätningen blir Riksbyggen  återigen branschetta, och har ökat signifikant från förra årets mätning både när det gäller kännedom och preferens.

– Det känns fantatsiskt att Riksbyggen utses till branschetta även i år. Marknaden för nyproduktion är extremt konkurrensutsatt och trycket i kategorin är stort. Det är därför mycket glädjande att hemnetbesökarna tycker att våra bostäder är de mest attraktiva på marknaden, säger Tobias Dysenius, försäljnings- och affärsutvecklingschef på Riksbyggen Bostad.

24 procent skulle vända sig till Riksbyggen i första hand för att köpa en nyproducerad bostadsrätt. Det är två procentenheter högre än tvåan i undersökningen och dessutom en ordentlig ökning jämfört med förra året. Sedan är det ett stort gap ner till resterande 41 bolag i undersökningen.

I enkäten ställs också frågor om viktiga faktorer vid valet av bostad. Bra ljusinsläpp och ljudisolering anses viktigt vid köp av lägenhet medan grönområden och lokal kollektivtrafik är viktiga faktorer vid val av bostadsområde.

– Detta är faktorer som Riksbyggen alltid tar hänsyn till vid vår projektutveckling, säger Tobias Dysenius. Vi vet också via egna analyser att bra planlösning, förvaring och tillgång till balkong eller uteplats kommer högt upp på kundernas önskelista liksom att bostaden ligger i ett tryggt och attraktivt område.

Undersökningen visar att hemnetbesökarna är positiva till nyproduktion. Mer än hälften, 53 procent, anger att man mycket eller ganska positiva till nybyggda bostadsrätter. Undresökningen visar också att bra ljusinsläpp och ljudisolering viktigt vid köp av lägenhet samt att energieffektivitet och laddstolpar har ökat i betydelse. 

Redan 2012 började Riksbyggen använda sig av miljöcertifieringssystemet Miljöbyggnad i sin nyproduktion av flerbostadshus. Miljöbyggnad är utvecklat för svenska förhållanden och är det mest använda certifieringssystemet i Sverige för byggnader. Miljöbyggnad utgår från svenska miljömål, byggregler samt bygg- och förvaltningspraxis. Riksbyggens nyproducerade flerbostadshus med tre eller fler våningar certifieras enligt Miljöbyggnad Silver eller Guld.

Hållbarhet är stort. Och litet, Läs mer om Riksbyggens hållbarhetsarbete

Om undersökningen

Undersökningen genomfördes mellan v.01 – 10, 2022 i Norstats webbpanel där personer som besöker Hemnet minst en gång per månad screenas fram. Totalt har 1 003 svar samlats in.

Vill du veta mer om Riksbyggens försäljning av bostadsrätter? Kontakta:
Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen Bostad, 070-551 06 61
tobias.dysenius@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31