Gå direkt till innehåll
Dags att söka stipendier ur Riksbyggens Jubileumsfond ”Den Goda Staden”

Pressmeddelande -

Dags att söka stipendier ur Riksbyggens Jubileumsfond ”Den Goda Staden”

Nu öppnar Riksbyggens Jubileumsfond ”Den Goda Staden” upp för ansökningar till stipendier. Nästa år kommer fonden att dela ut cirka 400 000 kronor fördelat på minst fyra stipendiater. Under 2024 ges särskild prioritet till ansökningar med projekt som bidrar till att stärka trygghet och tillit i ett bostadsområde.

Riksbyggens Jubileumsfond ”Den Goda Staden” delar ut stipendier för att stödja forskning, utveckling och utbildning för bättre boendemiljö inom områden som arkitektur, byggnadsteknik, fastighetsförvaltning, energiförsörjning, miljövård, samhälls- och trafikplanering.

”Den Goda Staden” kommer att dela ut sammanlagt 400 000 kronor till minst fyra stipendiater. Under 2024 ges särskild prioritet till ansökningar med projekt inom social hållbarhet som bidrar till att stärka trygghet och tillit i ett bostadsområde.

- Att tillsammans skapa hållbara och trygga boendemiljöer där människor vill bo och leva är en högaktuell fråga. Därför efterfrågar vi i år ansökningar som bidrar till att stärka trygghet och tillit i ett bostadsområde som kan genomföras av fastighetsägare eller de boende själva. Det kan också vara projekt som innebär samarbete mellan fastighetsägare eller boende med andra aktörer i civilsamhället, säger Lina Öien, chef för hållbar utveckling på Riksbyggen..

Fonden har delat ut 175 stipendier
Fondens namn, "Den Goda Staden", betecknar en boendemiljö som tillfredsställer de enskilda människornas önskemål och behov samtidigt som den harmonierar och samverkar med natur och miljö. Fonden bildades i anslutning till Riksbyggens 50-årsjubileum 1990 och kapitalet grundades på gåvor från Riksbyggens bostadsrättsföreningar samt organisationer och företag som Riksbyggen samarbetar med.

Från 1991 till 2023 har fonden delat ut cirka 175 stipendier till ett värde av cirka 14,5 miljoner kronor. Fonden har en särskild styrelse som behandlar ansökningarna. Styrelsen består av representanter från både Riksbyggen och forskningsvärlden. Högsta belopp som en stipendiat kan få är 200 000 kronor.

Här får du mer information om ”Den Goda Staden” och hur ansökan går till.

Sista ansökningsdag är 31 januari 2024

För mer information:
Maria Westling, 08-698 41 13 maria.westling@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll