Gå direkt till innehåll
Byggstart närmar sig för Riksbyggens Brf Ljuspunkten i Upplands Väsby

Pressmeddelande -

Byggstart närmar sig för Riksbyggens Brf Ljuspunkten i Upplands Väsby

I juni månad räknar Riksbyggen med att starta bygget av 95 kvadratsmarta bostadsrätter i Brf Ljuspunkten i Upplands Väsby. Avtal har nyligen skrivits med Zengun som blir Riksbyggens entreprenör i projektet.

– Det finns en stor efterfrågan på mindre lägenheter i Upplands Väsby, inte minst från unga personer, och Brf Ljuspunkten byggs därför enligt Riksbyggens StegEtt-koncept. Vi ser nu fram emot att samarbeta med Zengun vid genomförande av projektet, säger Stefan Högman, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

– Att tillsammans med Riksbyggen få möjlighet att ta det första steget i vår satsning att bli en etablerad bostadsbyggare på Stockholmsmarknaden känns oerhört inspirerande, säger Martin Dahlgren, vd på Zengun.

Brf Ljuspunkten byggs enligt Riksbyggens StegEtt-koncept vilket innebär välplanerade 1:or och 2:or. Läget för Brf Ljuspunkten är mycket centralt, precis intill Upplands Väsby centrum och med närhet till pendeltågstationen.

– Huset är planerat så att de boende både ska kunna skapa sin egen värld men också möjlighet till spontana möten. Till exempel planerar vi för kafé, restaurang och gym i markplan och en lounge med WiFi, för både arbete och umgänge. Precis öster om grannhusen anlägger kommunen en stor grönskande park, säger Stefan Högman

Säljstarten för Brf Ljuspunkten kommer att ske under våren 2017 och inflyttningen är planerad till våren 2019.

Läs mer om projektet

Riksbyggen nyproducerar bostadsrätter såväl som hyresrätter och är en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Sammanlagt förvaltar Riksbyggen 176 000 bostadsrätter och 100 000 hyresrätter samt ett stort antal offentliga och kommersiella fastigheter.

För mer information:
Stefan Högman, marknadsområdeschef på Riksbyggen, 08-553 63 502
stefan.hogman@riksbyggen.se
Magnus Christiansen, affärsenhetschef på Zengun, 0708-191921
magnus.christiansen@zengun.se

Ämnen

Taggar

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Presskontakt

Håkan Andersson

Håkan Andersson

Presskontakt Presschef 072-239 00 66

Relaterat material