Gå direkt till innehåll
Stensjöparken 1 i Mölndal
Stensjöparken 1 i Mölndal

Pressmeddelande -

Byggstart för Riksbyggens radhus i Mölndal

Så sent som i slutet av förra året öppnade Riksbyggen upp för försäljning av de första radhusen i Stensjöparken 1 i Mölndal. Tolv radhus såldes snabbt och redan nu i januari har markarbetena inför byggnationen kommit i gång för fullt.

Radhusen är de första av totalt 65 planerade hus med äganderätt i populära Stensjön. De första tolv radhusen ingår i den första etappen som består av totalt 20 radhus samt två friliggande hus. Nu planerar Riksbyggen för att släppa ytterligare tio radhus under våren till försäljning. Inflyttningen är planerad till andra kvartalet 2025.

– Det är väldigt roligt att säljstarten gått så bra. De första tolv husen såldes väldigt snabbt, vilket visar på att Riksbyggen tänkt rätt när det kommer till vilken upplåtelse- och boendeform som efterfrågas mest i området. Det känns också glädjande att på en tuff marknad sätta igång detta projekt tillsammans med en trygg partner som Götenehus, säger Dzejna Wallin, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad i Göteborg.

Husen har en delvis öppen planlösning på entréplan mellan kök och vardagsrum, vilket ger ett naturligt ljusinsläpp och siktlinje. På övervåningen finns fyra sovrum alternativt tre sovrum och ett allrum. Husen spänner om 110 - 120 kvadratmeter. Utöver huset finns förråd, plats för minst en bil, träaltan och gräsmatta på baksidan. Ett praktiskt och modernt boende för barnfamiljen.

– En bättre julklapp kunde vi inte fått. Riksbyggens försäljning av Stensjöparken 1 har gått så pass bra att vi redan nu kommer att börja bygga. Götenehus och Riksbyggen har tidigare uppfört bostäder i Stensjöområdet med lyckat resultat. Att kunna starta upp ett bostadsprojekt med dagens utmanande marknadsförutsättningar är ett viktigt signalvärde till alla bostadsutvecklare, säger Mic Möller, entreprenadingenjör Götenehus.

Ett boende med naturen i centrum
Inom gång och cykelavstånd från Stensjöparken nås grönområden och avkopplande friluftsliv med Gunnebo slott, Herkulesspåren, Delsjöområdet och Bohusleden som passerar alldeles ovanför området. I närområdet finns dessutom flera populära förskolor och en grundskola. Det är också nära till centrala Göteborg med bil, cykel eller direktbuss 753.

Mer om Stensjöparken 1

Äganderätt - vanligaste formen för småhus, det vill säga en- eller tvåbostadshus.

För mer information:
Anders Radne, Sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen i Storgöteborg, anders.radne@riksbyggen.se eller 031-704 68 66.
Örjan Ingvaldsson, Projektledare på Riksbyggen i Göteborg med omnejd, orjan.ingvaldsson@riksbyggen.se eller 031 -704 56 38.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll