Gå direkt till innehåll
Bygglov klart för Riksbyggens planerade bostads- och hyresrätter vid Regementsvägen i Helsingborg

Pressmeddelande -

Bygglov klart för Riksbyggens planerade bostads- och hyresrätter vid Regementsvägen i Helsingborg

Ett steg till är taget i Riksbyggens planer på att uppföra 149 nya bostäder vid Regementsvägen i Helsingborg. Bygglovet är nu klart för 111 hyresrätter och 38 bostadsrätter, det blir bostäder i ett mycket bra läge med närhet till kommunikationer, förskola, handel och grönområden.

– Detta är ett spännande projekt där Riksbyggen, på Regementsvägen vid norra infarten till Helsingborg, kommer att uppföra två bostadshus med både bostads- och hyresrätter. Området domineras av hyresrätter men från Riksbyggens sida vill vi gå i täten för att blanda upplåtelseformerna vilket ökar den sociala hållbarheten i området, säger Ulrika Nyström, regionchef på Riksbyggen Bostad Syd.

Riksbyggen har tidigare med framgång byggt bostadsrätter i områden som domineras av hyresrätter, till exempel Brf Guldspiran som för några år sedan byggdes i området Holma i Malmö. Så kommer Riksbyggens kommande byggnation vid Regementsvägen att se ut:

Brf Körsbärslunden – 38 bostadsrätter
Det kommer att bli 38 välplanerade ettor till treor mellan 35-80 kvadratmeter, där samtliga har en härlig balkong. Treor kommer dessutom vara genomgångslägenheter med fint ljusinsläpp och två balkonger. På taket kommer det att finnas en gemensam takterrass med en magnifik utsikt över hela Helsingborgs stad. I föreningen kommer det att finnas en gemensamhetslokal som även kan användas som övernattningsrum.

Trumslagarpojken – 111 hyresrätter
Lägenheterna blir ettor till treor på cirka 30-80 kvadratmeter som byggs med samma grundstandard som bostadsrätterna. Riksbyggen kommer att ansöka om det statliga investeringsstödet för uppförandet av hyresrätterna för att kunna skapa bostäder med rimliga hyror.

Läget för de nya bostäderna är mycket bra. Mitt emot ligger tre större mataffärer och service som apotek, bageri och vårdcentral. I direkt närhet finns också den vackra grönskande parken.

– I bottenvåningen i en av huskropparna blir det en förskola. Är man en barnfamilj och något av barnen får plats i förskolan blir det väldigt smidigt att hämta och lämna vilket sparar massor med tid i vardagen, säger Ulrika Nyström.

I parken finns en körsbärslund med 52 olika körsbärssorter, gott om rekreationsplatser och plats för både lek, träning och spontana fotbolls- och volleybollmatcher. Förutom lekplats finns också en grillplats och en utomhuspool för de boende i området. Det är också mycket när till kommunikationer.

En mer hållbar boendemiljö
Alla Riksbyggens bostadsprojekt har stort fokus på hållbarhetsfrågorna, till exempel byggs alla hus enligt Miljöbyggnad Silver. Till de nya bostäderna vid Regementsvägen planerar nu Riksbyggen för en fordonspool med både bilar och elcyklar.

Byggstarten är beräknad till december 2018 med beräknad inflyttning hösten/vintern 2020.

För mer information:
Ulrika Nyström, regionchef på Riksbyggens affärsområde Bostad Syd, 0730-89 53 50
ulrika.nystrom@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38