Gå direkt till innehåll
Brf Nyköpingshus nr 8 är årets mest hållbara bostadsrättsförening i Nyköping

Pressmeddelande -

Brf Nyköpingshus nr 8 är årets mest hållbara bostadsrättsförening i Nyköping

Brf Nyköpingshus nr 8 har gjort mycket för att bli mer hållbara, till exempel har föreningen gjort energibesparande åtgärder och byggt en pergola för att öka den sociala hållbarheten. Nu har Brf Nyköpingshus nr 8 utsetts till årets mest hållbara bostadsrättsförening inom Riksbyggens marknadsområde Sörmland där Nyköping ingår.

Intresset för hållbarhet har varit ökande i bostadsrättsföreningarna under flera år och har fått en extra skjuts på grund av ökade kostnader för el och energi. Cirka 250 bostadsrättsföreningar över hela landet är i år med i tävlingen.

– Intresset för hållbarhet har varit ökande i bostadsrättsföreningarna under flera år och har fått en extra skjuts på grund av ökade kostnader för el och energi. Att vara rädd om planeten värnar också om föreningens ekonomi. Stort grattis till Brf Nyköpingshus nr 8 som gör ett fantastiskt arbete, säger Maria Gullberg, marknadsområdeschef på Riksbyggens Fastighetsförvaltning i Sörmland.

Brf Nyköpingshus nr 8 har bland annat bytt till rörelsestyrda armaturer som sparar energi men också satsat på sociala hållbarhet. Genom en ny pergola med möjlighet att grilla har föreningen skapat en trivsam miljö för alla i föreningen. Föreningen har även bildat en grupp som har ansvar för blommorna, som bidrar till en estetisk trivsam miljö med växter som lockar till sig pollinatörer som är en viktig komponent för att främja biologisk mångfald och vårt ekosystem.

Juryns motivering:


”Vi vill gärna uppmärksamma Nyköpingshus 8 för deras engagemang och deras inkluderande arbete de gör för den sociala hållbarheten. Det jobbet de gör kommer att främja delaktigheten bland medlemmarna vilket vi tror är en framgångsfaktor för att få en trevlig, social och engagerad förening.”

Fina priser till vinnarna
Förutom äran, blommor och diplom så vinner föreningen en biljett till ett hållbarhetsseminarium i Stockholm med erfarenhetsutbyte och olika föreläsningar. Samt en biljett till Galan Svenska Hjältar.

Riksbyggen har cirka 4 400 bostadsrättsföreningar som medlemmar och kunder.

– Omställningen till ett hållbart samhälle är en av vår tids främsta utmaningar och hur vi bor och lever har stor betydelse. Riksbyggen som organisation en viktig uppgift att fylla för att sprida kunskap, inspirera och vägleda föreningarna vid större investeringar för ökad hållbarhet, säger Karolina Brick, hållbarhetschef på Riksbyggen.

Hållbarhet är stort. Och litet.

För mer information:
Maria Gullberg marknadsområdeschef på Riksbyggens Fastighetsförvaltning i Mo Sörmland
maria.gullberg@riksbyggen.se
Karolina Brick, hållbarhetschef, Riksbyggen, 070-291 54 47
Karolina.brick@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31