Gå direkt till innehåll
Brf Liljan är årets mest hållbara bostadsrättsförening i Gävle

Pressmeddelande -

Brf Liljan är årets mest hållbara bostadsrättsförening i Gävle

Brf Liljan har gjort mycket för att bli mer hållbar. I trädgården finns både bärbuskar, fruktträd och odlingslådor, som sköts och brukas av medlemmarna. Föreningen jobbar också aktivt genom nyhetsbrev och event för att öka medlemmarnas delaktighet och trivsel. Nu har Brf Liljan utsetts till Årets Hållbarhetsförening i Gävle inom Riksbyggen.

– Föreningen är väldigt stolta och glada över utmärkelsen och kommer fortsätta att jobba vidare med hållbarhetsfrågor, säger Anders M Johansson ordförande i Brf Liljan.

Gatubelysningen har numera LED-lampor och cykelställen har försetts med väderskydd för att underlätta cyklandet i alla väder. Föreningen har dessutom tio laddboxar på 47 lägenheter vilket gör det lättare att äga en elbil.

Intresset för hållbarhet är stort hos många av landets bostadsrättsföreningar, inte minst när det gäller energifrågor. Cirka 250 bostadsrättsföreningar över hela landet är i år med i tävlingen.

– Intresset för hållbarhet har varit ökande i bostadsrättsföreningarna under flera år och har fått en extra skjuts på grund av ökade kostnader för el och energi. Att vara rädd om planeten värnar också om föreningens ekonomi. Stort grattis till Brf Liljan, säger Anna Axelsson Lundberg på Riksbyggens Fastighetsförvaltning MO Mitt.

Juryns motivering:

”Brf Liljan är en förening som värnar om sina medlemmar, vill skapa gemenskap och trygghet. Engagerar sig i både energifrågor och miljöfrågor.”

Fina priser till vinnarna
Förutom äran, blommor och diplom så vinner föreningen en biljett till ett hållbarhetsseminarium i Stockholm med erfarenhetsutbyte och olika föreläsningar. Samt en biljett till Galan Svenska Hjältar.

Riksbyggen har cirka 4 400 bostadsrättsföreningar som medlemmar och kunder.

– Omställningen till ett hållbart samhälle är en av vår tids främsta utmaningar och hur vi bor och lever har stor betydelse. Riksbyggen som organisation en viktig uppgift att fylla för att sprida kunskap, inspirera och vägleda föreningarna vid större investeringar för ökad hållbarhet, säger Karolina Brick, hållbarhetschef på Riksbyggen.

Hållbarhet är stort. Och litet.

För mer information:
Anna Axelsson Lundberg marknadsområdeschef på Riksbyggens Fastighetsförvaltning i MO Mitt.
Anna.axelssonlundberg@riksbyggen.se
Karolina Brick, hållbarhetschef, Riksbyggen, 070-291 54 47
Karolina.brick@riksbyggen.s

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31