Gå direkt till innehåll
Brf Kronomagasinet kommer bland annat att få ett eget växthus och en härlig terass för sociala aktiviteter.
Brf Kronomagasinet kommer bland annat att få ett eget växthus och en härlig terass för sociala aktiviteter.

Pressmeddelande -

Brf Kronomagasinet blir Riksbyggens första projekt i Inre hamnen

Nu är dags att börja bygga bostäder i Inre hamnen i Norrköping. Med anledning av byggstarten välkomnas media till pressträff med symbolisk flagghissning fredagen den 6 maj klockan 14:50. Riksbyggen är en av byggherrarna i Inre Hamnen och ska totalt bygga cirka 120 lägenheter i tre etapper. Först ut är Brf Kronomagasinet med 46 lägenheter.

– Riksbyggen är en långsiktig samhällsbyggare som byggt bostäder i Norrköping under många år. Nu ser vi fram emot att vara med och utveckla den nya stadsdelen Inre Hamnen med stort fokus på hållbarhet, säger Patrik Rosenlund, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad.

Under hösten 2022 startar Riksbyggen byggandet av Brf Kronomagasinet. I början av 2023 är det säljstart för de 46 lägenheter i projektet. Brf Kronomagasinet blir Riksbyggens första etapp i Inre Hamnen.

– Det blir många satsningar i projektet för en ökad hållbarhet. Till exempel kommer det att finnas cykelverkstad och cykelpool för att få fler att välja cykel framför bil. Det kommer att bli solceller och gröna tak samt planteringsmöjlighet för de boende, berättar Patrice Wedlund, säljare på Riksbyggen.

Läs mer om Brf Kronomagasinet 

Kanaler, gator och parkområden i Inre hamnen etapp 1 börjar skönjas. Den 6 maj är det dags att fira byggstarten av de första husen, vilket görs genom en symbolisk flagghissning i den historiska kranen på kajen i Inre hamnen. Flaggan som används kallas för Blue Peter och hissas traditionellt för att signalera ”Klart för avgång”. Vid samma tillfälle erbjuds en guidad visning av området och ett byggexpo med information om alla byggprojekt och där Riksbyggen deltar.

Arrangörer av pressträffen är byggherregruppen och Norrköpings kommun. Dagen därpå, lördagen den 7 maj, bjuds allmänheten in till visning av byggområdet och byggexpo.

Byggherresamverkan
Utvecklingen av Inre hamnen etapp 1 sker i en så kallad byggherresamverkan, vilken innebär ett nära samarbete mellan nio byggherrar och Norrköpings kommun. Byggherresamverkan för Inre hamnen omfattar: Castellum, Heimstaden, HSB, Hyresbostäder, Mannersons, Riksbyggen, Siegel, Skanska och Slättö. Det är inom ramen för denna samverkan som samtliga byggherrar och Norrköpings kommun gemensamt bjuder in till pressträffen.

För mer information:
Patrice Wedlund, säljare på Riksbyggen, 013-24 93 31
patrice.wedlund@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38