Gå direkt till innehåll
Brf Halleskogen
Brf Halleskogen

Pressmeddelande -

Brf i Halleskogen i Vargön utanför Vänersborg är årets lokala vinnare i tävlingen Årets hållbarhetsförening

Brf Halleskogen, som byggdes 1981 och består av 127 lägenheter fördelade på 23 byggnader, har gjort mycket för att bli mer hållbara. Föreningen har till bland annat genomfört en helt ny ekologisk och hållbar utemiljö. Nu har Brf Halleskogen utsetts till Årets Hållbarhetsförening, inom Riksbyggens marknadsområde Bohus Älvsborg.

– Det känns väldigt roligt att vi i Brf Halleskogen i Vargön blivit Årets hållbarhetsförening. Det är ett kvitto på allt arbete vi lagt ner är viktigt och vi är väldigt stolta över utnämningen. I vår nya hållbara utemiljö främjar vi spontana möten där alla kan umgås på ett okomplicerat sätt, säger Mia Westerblad, ordförande i Brf Halleskogen.

Intresset för hållbarhet är stort hos många av landets bostadsrättsföreningar – det vittnar de 307 nomineringar i årets upplaga av Riksbyggens tävling Årets hållbarhetsförening 2023.

- De senaste åren har vi till vår stora glädje sett att hållbarhetsinitiativen vuxit i bostadsrättsföreningar och blivit en alltmer självklar och integrerad del av bostadsrättsföreningarnas arbete. Därför är vi glada att gratulera Brf Halleskogen som har visat enastående engagemang och prestationer inom området, säger Peter Lago, marknadsområdeschef på Riksbyggens Fastighetsförvaltning i marknadsområde Bohus Älvsborg.

Juryns motivering:
Brf Halleskogen har genomfört stora förändringar i sin bostadsrättsförening med hållbarhet och miljö som ledstjärnor. Man har satsat mycket på att den nya miljövänliga utemiljön också främjar spontana möten där att alla kan umgås med alla. Här finns ett stort schack-spel, ”tre i rad” och ”hoppa hage”. Man har även satsat på lånelådor för leksaker och lånebibliotek.

I sin utemiljö har man pollineringsvänliga växter och en fruktträdgård. I utkanterna finns små ängsmarker med biologisk mångfald. Här har biodlare bjudits in att ha sina honungsbin. I sin utemiljö har Brf Halleskogen även fågelholkar, insektshotell och sandbäddar för bin.

Vidare har föreningen sedumtak på sina cykelförråd. Här finns nya garage med laddstolpar och man ska även installera fler laddstolpar till bilplatser utomhus. Föreningen har bytt till led-lampor överallt i utemiljö och i sin föreningslokal.

I de större lägenheterna har air-mover installerats.

Något som är unikt för denna förening är att under städdagar går medlemmarna ”man ur huse” och är cirka 80-90 personer som har trevligt och jobbar tillsammans.

Förutom äran, blommor och diplom så har föreningen vunnit en plats på ett spännande hållbarhetsseminarium i Stockholm.

Årets hållbarhetsförening 2023
Årets hållbarhetsförening anordnas av Riksbyggen och i år är det tredje gången som tävlingen hålls. Intresset för tävlingen Årets Hållbarhetsförening har varit rekordstort, 307 nomineringar totalt från hela landet.

För mer information:
Peter Lago, marknadsområdeschef på Riksbyggens Fastighetsförvaltning i marknadsområde Bohus-Älvsborg. 0522 – 65 44 36 peter.lago@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31