Gå direkt till innehåll
Brf Branddammen i Bandhagen är inflyttat och klart

Pressmeddelande -

Brf Branddammen i Bandhagen är inflyttat och klart

Bygget av Riksbyggens Brf Branddammen med 70 lägenheter i Bandhagen är nu klart och lägenheterna är inflyttade. I projektet finns många hållbarhetsåtgärder, i stort och smått. Från att huset har bra energiprestanda till att en återvunnen skogsmatta med blåbärsris som tagits från ett motorvägsbygge används runt lekplatsen på gården. Riksbyggens vd Johanna Frelin har följt projektet från ax till limpa – se filmen!

– Det här är ett fantastiskt roligt att projekt nu är klart. Riksbyggen har kunnat erbjuda flexibla och smarta bostadsrätter till en mycket attraktiv prisnivå. Vi har också kunnat erbjuda Hyrköp av sju lägenheter. Med Hyrköp av bostadsrätt vill Riksbyggen sänka tröskeln för unga vuxna att komma in på bostadsmarknaden, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

– Det är jätteroligt att projektet nu är färdigt, dessutom före tidtabell. Vi har kunnat lämna över till köparna ett kvartal tidigare än den ursprungliga planen, säger Mikael Olsson, projektchef på Riksbyggen.

I Brf Branddammen finns allt från yteffektiva smålägenheter med bra förvaring till rymliga bostäder med dubbla balkonger, generösa sovrum och möjlighet till extra WC. Många av planlösningarna har en flexibilitet som gör att den boende kan välja till en vägg om familjen växer eller man vill starta hemmakontor. En trea kan omvandlas till en tvåa eller en fyra till en trea eller tvärt om.

Hyrköps-modellen i korthet:

  • Den boende får hyra lägenheten med option att köpa den som bostadsrätt inom fem år.
  • Vänder sig till unga vuxna upp till 35 år.
  • Hyran ska motsvara nyproduktionshyra på aktuell ort.
  • Överlåtelsepriset från Riksbyggen till den boende motsvarar ursprunglig insats, med en årlig uppräkning motsvarande konsumentprisindex.
  • Hyrköp kommer i första hand att erbjudas medlemmar i Riksbyggen Förtur, därefter andra intressenter.
  • Max tio procent av lägenheterna i en bostadsrättsförening kommer att erbjudas med Hyrköp.

Läs mer Riksbyggens bostadspolitiska arbete på Riksbyggen Opinion.

För mer information:
Mikael Olsson, projektchef, Riksbyggen Bostad Stockholm, 08-553 635 21
mikael.olsson@riksbyggen.se
Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, 072-239 00 66
hakan.andersson@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll