Gå direkt till innehåll
Amir Chizari en av finalisterna till Årets CIO 2018

Pressmeddelande -

Amir Chizari en av finalisterna till Årets CIO 2018

Riksbyggens IT-chef Amir Chizari är en av de tio finalisterna i tävlingen Årets CIO. Årets CIO utses för 14:e året i rad och vinnaren presenteras på IT-galan Accenture CIO Rewards den 17 december.

– Det är både roligt och hedrande att bli utsedd till en av finalisterna till Årets CIO, säger Amir Chizari som sedan 2016 är CIO på Riksbyggen.

En jury väljer ut tio finalister bland de som nominerats till Årets CIO. Finalisterna bedöms sedan utifrån bland annat värdeskapande, leverans, ledarskap, innovation, miljö och csr.

Motiveringen till varför Amir Chizari valdes till en av finalisterna lyder:

”Med ett stort driv har cio Amir Chizari på kort tid konsoliderat en stor mängd system på Riksbyggen för en mer kostnadseffektiv framtid, samtidigt som han arbetat med centralisering av it, med digitala tjänster och automatisering av interna processer. Han har också etablerat en digital agenda och tagit fram en ny snabbare innovationsprocess”.

Riksbyggen har ungefär 5 000 bostäder i pågående produktion, både hyres- och bostadsrätter. Totalt förvaltar Riksbyggen 4 079 bostadsrättsföreningar med cirka 200 000 bostadsrätter och cirka 100 000 hyresrätter. Riksbyggen har förvaltningsverksamhet på 430 orter runt om i landet, från Trelleborg i syd till Karesuando i norr.

För mer information:
Amir Chizari, CIO på Riksbyggen, 0768-806 41 66

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31