Gå direkt till innehåll
AB Bostäder samlar verksamheten i nya Viskaholm

Pressmeddelande -

AB Bostäder samlar verksamheten i nya Viskaholm

100 år efter att Väveribolagets lokaler restes förvärvade Riksbyggen och AB Bostäder i Borås fastigheten Viskaholm, Borås. Nu är ett avgörande beslut fattat. I samband med att fastigheten får ny kostym kommer även delägaren, AB Bostäder, att flytta in.

Riksbyggen har sedan tidigare beslutat att flytta sin verksamhet i Borås till Viskaholm och nu är det klart att även AB Bostäder kommer att flytta in i de anrika lokalerna som just nu renoveras.

– Det blir en stor fördel för våra kunder att hitta allt vi erbjuder på ett och samma ställe, säger Bengt Engberg, VD för AB Bostäder i Borås.

Den välvda byggnaden Viskaholm, precis vid Viskans kant, byggdes 1913 och är sedan dess ett landmärke som rymmer en stor del av Borås textilhistoria. Det anrika fabrikshuset har under de senaste 100 åren fungerat som ett nav för textilindustrin och har varit arbetsplats för många tusen människor genom åren.

När den gamla fabriksfastigheten Viskaholm nu renoveras och förvandlas till toppmoderna kontorsytor blir AB Bostäder en av hyresgästerna.

– All vår administrativa personal kommer att sitta på en och samma plats. Det innebär att vi kan erbjuda högre tillgänglighet i form av större närvaro och bättre öppettider för våra kunder, avslutar Bengt.

Riksbyggen, Ikkab och Bengt Dahlgren har sedan tidigare presenterats som kommande hyresgäster.

– Samtidigt som fastigheten Viskaholm förbereds för dessa verksamheter diskuteras visionen för hela området Västerbro vidare, säger Tommy Prissberg, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Fakta Fastigheten Viskaholm
Adress: Västerbrogatan 8
Kommun: Borås
Område: Västerbro i Borås centrum
Byggår: 1913
Tillbyggnad: 1944 (främre delen av gaveln mot vänster)

För mer information:
Tommy Prissberg, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad, 033-20 25 61, tommy.prissberg@riksbyggen.se
Bengt Engberg, VD AB Bostäder i Borås, 033-44 20 63, bengt.engberg@bostader.boras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38