Gå direkt till innehåll
317 tjejer och killar sommarjobbade hos Riksbyggen i somras

Pressmeddelande -

317 tjejer och killar sommarjobbade hos Riksbyggen i somras

Att få sitt första sommarjobb kan vara en avgörande inkörsport till arbetslivet. Under sommaren hade Riksbyggen 317 sommarjobbare anställda, mitt under pågående coronapandemi när ungdomsarbetslösheten skjutit i höjden.

– Inte minst nu under coronapandemin är sommarjobben oerhört viktiga. Arbetslösheten bland unga är den högsta på många år och ett sommarjobb kan ge den första viktiga raden i en cv, säger Karin Goddard, HR-chef Riksbyggen.

Fastighetsbranschen har sedan tidigare varit mansdominerad, något som Riksbyggen vill ändra på.

– Riksbyggen har satt upp tydliga satt upp mål för vår satsning att ge fler unga sommarjobb, till exempel att 50 procent av alla sommarjobbare ska vara tjejer. Det har också gett resultat, säger Karin Goddard, HR-chef på Riksbyggen.

Sommarjobben är inte bara bra för alla som får chansen till en extra inkomst och viktig arbetslivserfarenhet. Sommarjobbarna utgör också en framtida rekryteringsbas.

– Att tidigt satsa på unga är viktigt och vi ser gärna att fler söker sig till fastighetsbranschen. Vårt mål är att få in fler unga sommarjobbare och få in fler tjejer. Detta är ett sätt att introducera dem till vår bransch men också en möjlighet att visa upp vad vi erbjuder som företag, säger Eric Stuart affärsområdeschef för fastighetsförvaltning på Riksbyggen.

För mer information:
Eric Stuart, chef för Riksbyggens affärsområde Fastighetsförvaltning, 070-521 95 99.
Karin Goddard, HR-chef Riksbyggen, 08-698 41 47.

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll