Gå direkt till innehåll
Välkommen till workshop i Göteborg om boende utan egen bil

Nyhet -

Välkommen till workshop i Göteborg om boende utan egen bil

Riksbyggens bostadsprojekt inom Positive Footprint Housing, Brf Viva på Guldheden (Dr Allards gata) i Göteborg, börjar nu ta form. Vi fortsätter med workshops för att gemensamt hitta de bästa hållbara lösningarna för den blivande bostadsrättsföreningen.

Ett unikt beslut för Brf Viva är att det kommer vara ett boende utan egen bil och därför ägnar vi denna workshop till att resonera kring hur möjliga lösningar ska få mobiliteten kring boendet att fungera. Som utgångspunkt i workshopen kommer vi att använda material från bland annat en analys av tillgänglighet till viktiga vardagsmålpunkter och en beräkning av platsens kollektivtrafikutbud.

Deltagare i workshopen är representanter från Riksbyggen och Göteborgs stad. Dessutom deltar Dr Pelle Envall från Trafikutredningsbyrån som har 15 års erfarenhet som konsult inom trafikplanering och stadsutveckling.

Välkommen!

Tid: 27/3 klockan 10.00 - 13.00 (inklusive lunch)

Plats: Chalmers Teknikpark, Sven Hultins gata

Anmälan: till Anders Johansson senast fredag 21/3. Ange ev. allergi för lunchen.

KONTAKTPERSON:

 Anders Johansson

+46 70 288 41 02  

anders.c.johansson@riksbyggen.se

www.riksbyggen.se

Ämnen

Taggar


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Presskontakt

Håkan Andersson

Håkan Andersson

Presskontakt Presschef 072-239 00 66