Gå direkt till innehåll
Stockholms stad samlar fastighetsbranschen, med bland andra Riksbyggen, för ökad hållbarhet

Nyhet -

Stockholms stad samlar fastighetsbranschen, med bland andra Riksbyggen, för ökad hållbarhet

Tillsammans med ett antal av de ledande fastighetsföretagen i Stockholm, bland andra Riksbyggen, har Stockholms stad inlett ett samarbete som syftar till att sätta ökat fokus på hållbarhetsarbetet i det befintliga fastighetsbeståndet. Arbetet ska bedrivas inom ramen för en nybildad grupp kallad Stockholms stads forum för hållbara fastigheter.

– Ett Stockholm i världsklass måste både bygga morgondagens stad och samtidigt utveckla och förnya allt det som redan är byggt, säger kultur- och fastighetsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP) som är initiativtagare till det nya forumet.

– Vi vill alla att det redan byggda Stockholm utvecklas mot långsiktig hållbarhet, parallellt med den snabba utveckling som sker i nyproduktionen. Det är kring detta vi ska samarbeta inom ramen för vårt nya forum, säger Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och fastighetsborgarråd.

Fakta
Forumet som ska verka genom Stockholms stad syftar till att:
- Lyfta fram och samtidigt utveckla det hållbarhetsarbete som sker, både i stadens fastigheter, av privata och offentliga fastighetsägare samt bland bostadsrättsföreningar.
- Ge de medverkande företagen möjlighet att utbyta kunskap och information samt sprida goda exempel på framgångsrikt hållbarhetsarbete.
- Arrangera seminarier och i samarbete med Sweden Green Building Council inrätta ett pris för framgångsrikt hållbarhetsarbete som fastighetsägare bedriver med hyresgäster och boende.

Medlemmar i forumet förutom Stockholms stad är inledningsvis Akademiska Hus, AMF Fastigheter, Atrium Ljungberg, Diligentia, Einar Mattsson fastigheter, Hufvudstaden, Humlegården Fastigheter, Jernhusen, Riksbyggen, Statens fastighetsverk, Wallenstam och Vasakronan.

Mer information lämnas av Riksbyggens hållbarhetschef

Charlotta Szczepanowski, tel 076-98 41 42


Ämnen


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Presskontakt

Håkan Andersson

Håkan Andersson

Presskontakt Presschef 072-239 00 66