Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Stipendier för forskning, utveckling och utbildning för en bättre boendemiljö

Riksbyggens Jubileumsfond ”Den Goda Staden” delar ut stipendier för att stödja forskning, utveckling och utbildning för bättre boendemiljö inom områden som arkitektur, byggnadsteknik, fastighetsförvaltning, energiförsörjning, miljövård, samhälls- och trafikplanering. Fondens namn, Den Goda Staden, betecknar en boendemiljö som tillfredsställer de enskilda människornas önskemål och behov samtidigt som den harmonierar och samverkar med natur och miljö.

Fonden bildades i anslutning till Riksbyggens 50-årsjubileum 1990 och kapitalet grundades på gåvor från Riksbyggens bostadsrättsföreningar samt organisationer och företag som Riksbyggen samarbetar med. Från 1991 till 2014 har fonden delat ut cirka 135 stipendier till ett värde av cirka tio miljoner kronor. 

Fonden kommer 2016 att dela ut minst 600 000 kronor fördelat på minst fyra stipendier. Högsta belopp som en stipendiat kan få är 200 000 kronor. Fonden har en särskild styrelse som behandlar ansökningarna. Styrelsen har representanter från både Riksbyggen och forskningsvärlden.

Den 31 januari 2016 är sista ansökningsdatum.

Klicka här för att komma till ansökningssidan.

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Håkan Andersson

Håkan Andersson

Presskontakt Presschef 072-239 00 66