Gå direkt till innehåll
Riksbyggen välkomnar regeringens bostadsrättsutredning

Nyhet -

Riksbyggen välkomnar regeringens bostadsrättsutredning

Riksbyggen har tillsammans med flera andra företag och organisationer i branschen efterlyst en utredning av bostadsrättslagstiftningen för att stärka konsumentskyddet. Mot den bakgrunden välkomnar nu Riksbyggen regeringens beslut om att tillsätta en bostadsrättsutredning.

Vi anser att gällande redovisningslagstiftning och kompletterande normgivning bättre kan anpassas till bostadsrättsföreningarnas verksamhet och förhållanden. Bostadsrättsföreningarnas årsredovisningar och annan information om verksamheten behöver förbättras för att medlemmar och blivande bostadsrättsinnehavare ska få tillfredsställande och relevant insyn. Mer information om Riksbyggens tidigare ställningstaganden och förslag finns i den skrivelse som tidigare i år skickats till Justitiedepartementet, se bifogat dokument nedan.

För mer information:

Mårten Lilja, chef AO Bostad och vice vd, Riksbyggen, tel 08-6984218

Ämnen

Taggar


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Presskontakt

Håkan Andersson

Håkan Andersson

Presskontakt Presschef 072-239 00 66

Relaterat material