Gå direkt till innehåll
Riksbyggen utökar samarbetet med SEB:s fastighetsfond Domestica som förvärvar 52 000 kvm bostäder i Bunkeflostrand.

Nyhet -

Riksbyggen utökar samarbetet med SEB:s fastighetsfond Domestica som förvärvar 52 000 kvm bostäder i Bunkeflostrand.

Domestica förvärvar 100 procent av aktierna i Hyreshem Malmö AB från norska Obos Forretningsbygg AS. Beståndet består av totalt åtta fastigheter i ett etablerat bostadsområde, Bunkeflostrand, som ligger precis söder om Öresundsbron i Malmö kommun. Fastigheterna innehåller 788 hyreslägenheter och total yta är cirka 52 000 kvm, varav cirka 97 procent är bostäder.
Fastigheterna är byggda under den senaste tioårsperioden. Domestica tillträder 2013-10-01 och Riksbyggen kommer löpande ta över förvaltningen.

-  En spännande kund fortsätter sin strategi gällande förvärv och Riksbyggen är med i hela processen vilket känns jätteroligt. Ytterligare ett kliv framåt i asset management affären, säger Tommy Kjellén på Riksbyggen

-  Vi är glada att kunna ha Riksbyggen som totalleverantör i Domestica då de har en lång och bred erfarenhet inom bostadsförvaltning samt fokus på långsiktig och hållbar utveckling, säger Aneli Cilic på SEB.


Ämnen

Taggar

Regions


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Presskontakt