Gå direkt till innehåll
Riksbyggen skriver avtal med Sigtuna Stad om nya seniorbostäder

Nyhet -

Riksbyggen skriver avtal med Sigtuna Stad om nya seniorbostäder

Sigtuna stad kommer att få nya seniorbostäder, sedan ett avtal blivit klart med Bonum/Riksbyggen om att bygga 51 lägenheter för äldre i Ragvaldsbo.

Dagens seniorer mår bra och vill bo bra. Trygghet och bekvämlighet är viktigt i boendet. Det behovet vill Sigtuna kommun tillgodose genom att se till så det finns bostäder som passar dagens aktiva seniorer.

Ett avtal om att bygga sådana bostäder är nu klart. Bonum, som är en del av Riksbyggen, kommer att köpa 5180 kvadratmeter mark av kommunen i Ragvaldsbo, i norra delen av Sigtuna stad. Här kommer 51 seniorlägenheter i olika storlekar att byggas, fördelade över totalt fyra byggnader. Ungefär en fjärdedel av kommer vara hyresrätter, resten bostadsrätter. En gemensamhetslokal kommer att byggas i ett av husen, för att främja gemenskap och social samvaro.

På en pressträff under måndagen presenterades projektet av Riksbyggens vice vd Mari Broman tillsammans med kommunalråden för den blocköverskridande majoriteten (Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet).

- Vi är glada över att nu kunna möjliggöra bostäder i Sigtuna stad som är speciellt anpassade för äldre. Vi vet att bostäder av detta slag är något som det finns en stor efterfrågan på, och vi är övertygade om att dessa kommer att välkomnas av många. Vi har också starka förhoppningar om att detta projekt kommer få efterföljare av liknande slag, säger kommunalråden Lars Bryntesson (S), Pierre Cengiz-Edstrand (MP) och Bosse Andersson (C) i ett gemensamt uttalande.

- Att få vara med och bygga bostäder till dagens aktiva seniorer är både ett roligt och viktigt uppdrag. Det ska vara tryggt, bekvämt och trivsamt att bo. Bonumkonceptet är unikt just för att det innehåller en helhetslösning med bostad, förvaltning och kringtjänster för de boende. Vi är väldigt glada för att Sigtuna kommun har valt Riksbyggen som samarbetspartner i detta projekt, säger Mari Broman, Riksbyggens vice vd och chef för affärsområde Bostad.

Se bilaga för bilder och fakta om projektet.

Presskontakt:

Johan Dahlqvist, kommunikationschef för Sigtuna kommun, 073-666 33 40 Roland Askebrand, marknadsområdeschef Bonum, Riksbyggen, 070-340 60 23

Ämnen


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Presskontakt

Håkan Andersson

Håkan Andersson

Presskontakt Presschef 072-239 00 66