Gå direkt till innehåll
Riksbyggen satsar på Norra Tyresö Centrum med lägenheter för unga vuxna och fokus på hållbarhet

Nyhet -

Riksbyggen satsar på Norra Tyresö Centrum med lägenheter för unga vuxna och fokus på hållbarhet

Tyresö kommun utlyste hösten 2014 en markanvisningstävling för bostadsbebyggelse i området. Ett av bidragen signeras samhällsutvecklaren Riksbyggen. Riksbyggen har sedan en tid tillbaka satsat stort i söderort, en växande del av Stockholm. Företagets vision är att bygga 1 000 nya bostäder i södra delarna av Stockholm till år 2020. Ambitionen är att utveckla nya stadsdelar där människor vill leva, inte bara bo. Det handlar med andra ord om mer än att bara bygga bostäder. Det handlar om att skapa ett gott liv, både i och mellan husen.


Tyresö är en citynära och naturskön kommun med ständigt växande invånarantal. Visionen är att vara den mest attraktiva kommunen i regionen med 60 000 invånare år 2030. För att lyckas med det krävs ett levande centrum med urbana kvaliteter. Ett viktigt steg i rätt riktning är utbyggnaden av Norra Tyresö Centrum. I denna nya stadsdel ska fokus ligga på social, ekonomisk och ekologisk hållbar stadsutveckling.

- Som en positiv utvecklig av vår satsning i söderort är vi nu stolta över att ta klivet in i Tyresö. Vi ska vara med att utveckla Norra Tyresö Centrum till en hållbar stadsdel där människor kan trivas, växa och utvecklas år ut och år in. Det är en del av vårt löfte om långsiktighet som vi kallar ”Den 100-åriga affären”, säger Joanna Berg, marknadsområdeschef för Riksbyggen Söderort.

Norra Tyresö Centrum ska bli ett område som knyter ihop centrum med Tyresövallen och den nya simhallen Aquarena och där totalt ca 950 bostäder ska byggas. Riksbyggens planer är att bli en långsiktig aktör i området och vara med att omvandla Norra Tyresö Centrum till en attraktiv stadsdel med fokus på hållbarhet. Företaget planerar i området boenden som passar alla: unga som gamla, stora som små familjer. Den första etappen erbjuder lägenheter inom StegEtt, Riksbyggens boendekoncept för unga människor på jakt efter ett eget boende. Lägenheterna är små men yteffektiva och har imponerande hög standard samt flexibla planlösningar.

- En del av vårt ansvar som samhällsutvecklare är att lösa behov. Idag finns en stor efterfrågan på mindre lägenheter för unga. Därför planerar vi ett StegEtt-hus i Norra Tyresö Centrum. Eftersom vår målsättning är att skapa bostäder där familjer kan växa erbjuder vi flexibla planlösningar som gör det enkelt att omvandla en 1:a till en 2:a och en 2:a till en 3:a,” säger Dennis Söderlund, marknadsområdeschef för Riksbyggen Söderort.

Planerad säljstart 2016.

För mer information och högupplösta bilder, kontakta

Dennis Söderlund, tel 08-553 635 34, 070-552 35 34 dennis.soderlund@riksbyggen.se

Joanna Berg, tel 08-553 635 41, 076-117 35 41 joanna.berg@riksbyggen.se 

Ämnen

Regioner

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38