Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Riksbyggen ökar kraftigt produktionen av nya lägenheter

Fyra av Riksbyggens storägare – Byggnads, Kommunal, Folksam och KF – har beslutat att investera 125 miljoner kronor i Riksbyggens verksamhet i form av köp av nya andelar. De nya medlen är ett led i att kraftigt öka produktionen av nya bostäder.

Motivet är en stark tilltro till Riksbyggens strategi och ambition att öka såväl markförvärv som byggande av nya bostadsrätter och hyresrättslägenheter.

I samband med att de centrala ägarna investerar medel för att expandera verksamheten, erbjuds även bostadsrättsföreningarna via intresseföreningar samt lokalföreningar möjlighet att investera i Riksbyggen genom köp av nya andelar.

- Vår ambition är att fördubbla vårt byggande. De centrala och lokala ägarna ger oss nu möjlighet att kraftigt öka produktionen av såväl bostadsrätter som hyreslägenheter, säger Leif Linde, vd för Riksbyggen.

För mer information, kontakta gärna Leif Linde, tel 08-698 41 01.

Mer om Riksbyggens organisation finns här

Ämnen

Taggar


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Presskontakt

Håkan Andersson

Håkan Andersson

Presskontakt Presschef 072-239 00 66