Gå direkt till innehåll
Riksbyggen inleder nytt samarbete med Vi-skogen

Nyhet -

Riksbyggen inleder nytt samarbete med Vi-skogen

Riksbyggen har sedan flera år tillbaks klimatkompenserat företagets flygresor. Från och med årsskiftet kommer detta att ske genom Vi-skogen. 

– Vi-skogen är en biståndsorganisation som ligger oss nära, men framför allt styr Vi-skogen sina resurser till människor som drabbas hårdast av klimatförändringarna. Vår klimatkompensation går till Afrika i allmänhet och Tanzania i synnerhet, säger Charlotta Szczepanowski, Riksbyggens hållbarhetschef.  

Varje år genomför Riksbyggen drygt 1 200 flygresor som ger upphov till närmare 400 ton CO2. 

– Att klimatkompensera är inte att döva sitt dåliga samvete. Det gör skillnad. Vi behöver resa i vårt jobb, men vi ska göra det på bästa möjliga sätt med minsta möjliga påverkan på miljön. När vi inte kan använda andra transportsätt än flyg, är det rimligt att vi är med och betalar för dess påverkan på miljön, säger Charlotta Szczepanowski, Riksbyggens hållbarhetschef. 

Mer information lämnas av 

Charlotta Szczepanowski, tel 076-98 41 42

Relaterade länkar

Ämnen


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Presskontakt

Håkan Andersson

Håkan Andersson

Presskontakt Presschef 072-239 00 66