Gå direkt till innehåll
Öppenhet råder hos Riksbyggen

Nyhet -

Öppenhet råder hos Riksbyggen

MODERNT LEDARSKAP Från diversearbetare på ett pappersbruk i Grums till vd för ett av Sveriges mest tongivande fastighets­bolag. Leif Linde låter nyfikenheten visa vägen när Riksbyggen bygger framtidens samhälle.

Leif Linde trivs bäst i gränslandet mellan ideellt engagemang och kreativa affärer. Efter många år på olika ledande positioner inom folkrörelsen lockades Leif Linde förra året att ta över som vd på Riksbyggen. Lockbetet var den utmaning som väntar om hörnet.

– Vi måste lösa bostadsbristen och frågan om var våra unga ska bo. Riksbyggen ägs kooperativt och vårt existensberättigande ligger i vår förmåga att se och lösa män­niskors behov.

Att lösa bostadsfrågan är ett ambitiöst mål, hur gör ni för att tillvarata goda idéer?

– Vi har många forum för detta och jag reser också själv runt mycket ute i landet och pratar med våra medarbetare och uppmuntrar alla att prata om de problemen de ser – utan att för den skull behöva ha några färdiga lösningar på lager. Det skapar oerhört dynamiska diskussioner! Oavsett om jag sitter med fem ekonomer eller med fem fastighetsskötare så möter jag samma typ av öppenhet och vilja att bidra. Att jobba i Riksbyggen, som har tydliga värderingar, är att medverka till att utveckla samhället.

Leif Linde
Titel: Vd.
Utbildning: Bygg- och anläggnings-tekniskt gymnasium, examen 1974.
Hur motiverar du dina medarbetare? Jag försöker att vara väldigt närvarande, nyfiken och ge så mycket feedback jag bara kan

Läs hela artikeln på Shortcut

Ämnen

Taggar


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Presskontakt

Håkan Andersson

Håkan Andersson

Presskontakt Presschef 072-239 00 66