Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Nästa stora steg för Mölndals innerstad

Torsdagen den 27 augusti sätter vi spaden i marken för detaljplanerna norr och söder om Brogatan i centrala Mölndal. På kvällen bjuds på en stjärnspäckad spadtagsfest för stora och små.

I centrala Mölndal skapas en helt ny innerstad med galleria, 600 nya lägenheter, ett nytt stadsbibliotek och upprustade gator och torg. Spadtaget är startskottet föt byggandet av en ny modern innerstad för Mölndalsborna.

Spadtaget tas mitt på dagen den 27 augusti tillsammans med särskilt inbjudna. Klockan 16.45–19.30 bjuds allmänheten in till en stjärnspäckad spadtagsfest för stora och små.

De 200 första besökarna bjuds på popcorn. Barnen får chans att sätta spaden i marken och byta sin skatt mot godis eller hoppa i hoppborgen. Under kvällen bjuds på musikkryss på Mölndals Torg under ledning av duktiga musiker och artister. På scen finns Samir &Viktor, Timoteij och Caroline Wennergren.

Butikerna håller kvällsöppet till kl 19 och har laddat med olika spadtagserbjudanden.

På spadtagsfesten kommer det att finnas möjlighet att träffa representanter från NCC/Citycon (Mölndal Galleria), Riksbyggen, Mölndalsbostäder och Mölndals stad. Det är vi som tillsammans bygger Mölndals innerstad. Här kan du ta del av planerna, se bilder och skisser samt ställa frågor.

Mer info om Mölndals innerstad och vår spadtagsfest hittar du på molndalsinnerstad.se.

Kontakta oss gärna för mer information:

Björn Marklund Stadsbyggnadschef, Mölndals stad 031- 315 13 81, 0709-65 03 20 e-post: bjorn.marklund@molndal.se

Ämnen


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Presskontakt

Håkan Andersson

Håkan Andersson

Presskontakt Presschef 072-239 00 66