Gå direkt till innehåll
I Riksbyggens nya söderort vill människor leva

Nyhet -

I Riksbyggens nya söderort vill människor leva

Riksbyggens vision är att bygga 1 000 nya bostäder i södra Stockholm till år 2020. För att förverkliga ambitionen expanderar Riksbyggen med ett nytt marknadsområde, Söderort, inom region Stockholm/Uppland. Resultatet ska bli nya stadsdelar där människor vill leva, inte bara bo. Arbetet leds av marknadsområdescheferna Joanna Berg och Dennis Söderlund.

Stockholm växer så det knakar. Stadens vision om att vara en stad i världsklass är Riksbyggen med om att förverkliga. Nu riktar Riksbyggen blicken mot söderort, en del av Stor-Stockholm där företaget planerar att bygga 1 000 nya bostäder fram till 2020. Från 2020 är det Riksbyggens ambition att bygga 200 nya bostäder per år i söderort. Ambitionen är att Riksbyggen ska bidra till en samhällsutveckling i regionen där människor vill leva, inte bara bo.

- Satsningen i söderort är en naturlig del i vår ambition att vara en ledande samhällsutvecklare. Det är en stor satsning och därför har vi ett delat chefskap för marknadsområdet. Är man två är det lättare att tänka nytt, prova nya idéer och lösa människors behov av ett gott liv, säger Riksbyggens regionchef för Stockholm/Uppland Carl-Henrik Appel.

Joanna Berg och Dennis Söderlund har båda arbetat på Riksbyggen i snart sju år. Joanna har tidigare erfarenhet av projektutveckling och Dennis har varit projektchef. I marknadsområde Söderort ingår kommunerna Nacka, Tyresö, Huddinge, Haninge, Botkyrka, Södertälje, Salem, Nynäshamn, Nykvarn och stadsdelen Skärholmen i Stockholm.

- Vi vill skapa nya stadsdelar med människan i centrum och ett gott liv både i och mellan husen, inte bara satsa på enstaka byggprojekt. För att lyckas med det krävs det att vi tänker nytt, tänker längre. Vi skapar det som får människor att trivas, växa och utvecklas just här, säger Joanna Berg, marknadsområdeschef för Söderort på Riksbyggen.

RiksbyggenModellen har arbetats fram av Riksbyggen i samarbete med danska arkitekterna Gehl Architects med syfte att framtidssäkra bostadsprojekten och har tidigare använts som en framgångsfaktor. Sättet att arbeta med omkringboende i planeringsskedet av Beckomberga i Bromma var en viktig anledning till att detaljplanen gick igenom utom överklaganden. Ambitionen är att hitta förhållningssätt för att bygga långsiktigt hållbara miljöer där människor trivs utifrån ett antal definierade principer.

- Riksbyggen vill lösa behov. Därför kommer vi att ha en tät dialog med kommunerna i söderort om vad invånarna önskar av sitt boende. Dessutom kommer vi att dela med oss av Riksbyggens långa erfarenhet av att vara samhällsutvecklare, säger Dennis Söderlund, marknadsområdeschef för Söderort på Riksbyggen.

Riksbyggens verksamhet omfattar både bostadsutveckling och förvaltning. Det innebär att när de flesta byggherrar lämnar efter projektets slut så finns Riksbyggen kvar och driver den dagliga förvaltningen vilket borgar för kvalitet i alla led. När de boende är ägare skapas ett engagemang bde hos boende och anställda vilket leder till en kunskaps- och erfarenhetsöverföring som

- Efter inflyttning fortsätter vårt engagemang – den dagliga skötseln och utvecklingen av fastigheten.  Med långsiktighet som ett av våra kärnvärden är vi stolta över att ha en egen förvaltning. När våra kunder gör en av sina största investeringar i livet, oavsett om det är i söderort eller någon annanstans, finns vi vid deras sida för att säkerställa att bostadens värde varar, säger Carl Henrik Appel.

För mer information, kontakta:

Joanna Berg, marknadsområdeschef Söderortssatsningen, tel: 08-55363541

Dennis Söderlund, marknadsområdeschef Söderortssatsningen, tel: 08-55363534


Ämnen

Taggar


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Presskontakt

Håkan Andersson

Håkan Andersson

Presskontakt Presschef 072-239 00 66