Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Bostaden är lösningen

Bristen på bostäder i Sverige drabbar många, kanske främst i den unga generationen, och är därmed ett hinder för ekonomisk tillväxt. Detta beskriver Riksbyggen i rapporten ”Bostaden är lösningen – ett helhetsgrepp på bostadsmarknadens roll för aktuella samhällsutmaningar” vid ett seminarium den 7 april kl 9-12 i Summits konferens, Grev Turegatan 30, Stockholm.

Bostadsmarknadens brister har stor påverkan på arbetsmarknad, kompetensutveckling och utbildning liksom på äldreomsorgen, ungas etablering i vuxenlivet och därmed också barnafödandet. Samhällsekonomin påverkas av bolånens storlek och mänsklighetens långsiktiga överlevnad av klimatfrågan för vilken bostäderna onekligen har betydelse. Riksbyggens analys och beskrivning är första delen i en bostadspolitisk plattform. Senare i vår kommer Riksbyggen med rapporten som bas att presentera konkreta åtgärdsförslag för en bättre bostadsmarknad och därmed för en bättre samhällsutveckling.

Vid det inledande expertseminariet den 7 april medverkar bland andra Maria Rankka, Barbro Westerholm, Ann Legeby och Olle Wästberg, för att ge sin syn på bostadsmarknadens roll för aktuella samhällsutmaningar.

Se bifogad inbjudan.

För mer information kontakta gärna Lotta Jaensson 08-698 42 96


Ämnen

Kategorier

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38