Gå direkt till innehåll
​Sofia Berg Horner, chefsjurist på Riksbyggen

Bild -

​Sofia Berg Horner, chefsjurist på Riksbyggen

go to media item
Licens:
Medieanvändning
Innehållet får laddas ner, användas och delas i olika mediekanaler av t.ex. journalister, bloggare, krönikörer, opinionsbildare etc., i syftet att förmedla, redogöra för och kommentera ert pressmeddelande, inlägg eller information, så länge innehållet används oförändrat och i dess helhet. Upphovsmannen ska anges i den omfattning och på det sätt god sed kräver (vilket bl.a. innebär att fotografer till bilder nästan alltid måste anges).
Filformat:
.jpg
Storlek:
1000 x 1500, 1,14 MB
Ladda ner

Ämnen

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll

Riksbyggen välkomnar stärkt konsumentskydd för bostadsrätter

Riksbyggen välkomnar stärkt konsumentskydd för bostadsrätter

I stora delar ställer sig Riksbyggen bakom regeringens förslag för ”Tryggare bostadsrätt”. I sitt remissvar tillstyrker Riksbyggen bland annat förslaget om att utgångspunkten ska vara en röst per medlem och förslaget om redovisning av nyckeltal i förvaltningsberättelsen.

Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och Sofia Berg Horner, chefsjurist på Riksbyggen.

Regeringen vill underlätta föreningsstämmornas genomförande i coronatider

Riksbyggen har vänt sig till regeringen för att undersöka möjligheten för bostadsrättsföreningarna att skjuta upp sina årsmöten med tanke på risken för spridning av coronaviruset. Regeringen har nu remitterat ett förslag på lagrådsremiss för att lösa de påtalade problemen, men på ett annat sätt.

Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och Sofia Berg Horner, chefsjurist på Riksbyggen.

”Ge bostadsrättsföreningarna möjlighet att skjuta på årsmöten”

Riksbyggen har under veckan inlett en dialog med regeringen kring möjligheten att bostadsrättsföreningarna ska kunna skjuta fram sina årsmöten för att minska risken för spridning av coronaviruset. Många som är engagerade i bostadsrättsföreningarna är också äldre som tillsammans med andra riskgrupper bör begränsa sina nära kontakter med andra så långt som möjligt.

Sofia Berg Horner, chefsjurist på Riksbyggen och Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

Fler bostäder till flyktingar – så kan bostadsrättsföreningarna bidra

Många bMånga bostadsrättsföreningar vänder sig till Riksbyggen för råd om hur de kan använda lokaler och gästlägenheter för att hjälpa flyktingar från Ukraina med en tillfällig bostad. Riksbyggen förvaltar cirka 4 400 bostadsrättsföreningar över hela landet. Nu har Riksbyggen tagit fram en lista med råd som hjälper bostadsrättsföreningarna att hjälpa till.

Bjud in Riksbyggens experter till din panel i Almedalen

Bjud in Riksbyggens experter till din panel i Almedalen

Riksbyggen finns på plats under årets Almedalsvecka och arrangerar två egna seminarier tisdagen den 5 juli på Teaterskeppet med temat framtidsspaning – "Var och hur ska alla bo i framtiden?" och "Kan grön omställning bli hållbar inställning". Riksbyggens experter står också till förfogande för paneler om hållbarhet, digitalisering, bostadsbyggande, fastighetsförvaltning, stadsutveckling och bosta

Kom när Riksbyggen framtidsspanar i Almedalen

Kom när Riksbyggen framtidsspanar i Almedalen

Hur planerar vi för ett boende som ska stå kvar i hundra år, när förändring snart är det enda vi har att förhålla oss till? I en värld med snabba förändringar behöver vi redan nu kunna se runt det hörn där klimat, miljö och samhälle kommer vara annorlunda än idag. Hur bygger vi hållbart för en framtid som vi inte har någon aning om?