Gå direkt till innehåll
Mari-Louise Persson, miljö- och energichef Riksbyggen

Bild -

Mari-Louise Persson, miljö- och energichef Riksbyggen

  • Licens: Medieanvändning
    Innehållet får laddas ner, användas och delas i olika mediekanaler av t.ex. journalister, bloggare, krönikörer, opinionsbildare etc., i syftet att förmedla, redogöra för och kommentera ert pressmeddelande, inlägg eller information, så länge innehållet används oförändrat och i dess helhet. Upphovsmannen ska anges i den omfattning och på det sätt god sed kräver (vilket bl.a. innebär att fotografer till bilder nästan alltid måste anges).
  • Av: Ewa Malmsten
  • Filformat: .jpg
  • Storlek: 3900 x 2817, 6,32 MB
Ladda ner

Ämnen

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll

Energiförvaltning hos Riksbyggens Brf-kunder kan spara 1 000 000 MWh

Energiförvaltning hos Riksbyggens Brf-kunder kan spara 1 000 000 MWh

Varje dag kommer rapporter om energikrisen men tekniken som kan göra en stor skillnad finns redan. Upp till 1 000 000 MWh skulle kunna sparas om alla Riksbyggens cirka 4 400 bostadsrättskunder började använda energiförvaltning. Det motsvarar ungefär lika mycket energi som alla flerbostadshusen i Uppsala län använder på ett år. Bland annat kan AI-teknik användas för att minska värmekostnaden.

Riksbyggen lanserar ny automatiserad hållbarhetsredovisning för bostadsrättsföreningar

Riksbyggen lanserar ny automatiserad hållbarhetsredovisning för bostadsrättsföreningar

Riksbyggen lanserar nu en automatiserad tjänst för bostadsrättsföreningar att bifoga en hållbarhetsredovisning till årsredovisningen. Genom att automatiskt skapa en rapport på data kring hållbarhetsåtgärder, energistatistik och vattenförbrukning blir det möjligt för medlemmar i föreningen och potentiella köpare att se hur föreningen ligger till i sitt hållbarhetsarbete.

Karolina Brick, hållbarhetschef, Johanna Frelin, vd och Mari-Louise Persson,  miljö- och energichef.

Solceller och energieffektivisering viktigast för att göra bostadsrättsföreningen mer hållbar

53 procent anser att installation av solceller är viktigast för att göra den egna bostadsrättsföreningen mer hållbar. För ett år sedan var samma siffra 30 procent. Det visar Riksbyggens Hållbarhetsbarometer som tar temperaturen på hållbarhetsfrågorna i landets bostadsrättsföreningar. Nummer två på listan är energieffektivisering, 40 % av de tillfrågade svarar att det är den viktigaste åtgärden.