Gå direkt till innehåll
johannafrelin utomhus

Bild -

johannafrelin utomhus

go to media item
Licens:
Medieanvändning
Innehållet får laddas ner, användas och delas i olika mediekanaler av t.ex. journalister, bloggare, krönikörer, opinionsbildare etc., i syftet att förmedla, redogöra för och kommentera ert pressmeddelande, inlägg eller information, så länge innehållet används oförändrat och i dess helhet. Upphovsmannen ska anges i den omfattning och på det sätt god sed kräver (vilket bl.a. innebär att fotografer till bilder nästan alltid måste anges).
Filformat:
.jpg
Storlek:
1080 x 720, 115 KB
Ladda ner

Ämnen

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll

Johanna Frelin, vd på Riksbyggen

Ramavtal klart för Riksbyggens övertag av 2 000 hyresbostäder från Unobo

Riksbyggen och Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, SBB, har sedan 2021 samägt fastighetsbolaget Unobo AB med ägarandelarna Riksbyggen 30 procent och SBB 70 procent. Nu säljer Riksbyggen sin del av bolaget till SBB och får i utbyte cirka 30 procent av fastighetsbeståndet i bolaget vilket motsvarar 2 000 hyresbostäder i 58 fastigheter.

Johanna Frelin, vd på Riksbyggen

Riksbyggens årsbokslut 2023

Riksbyggen hade under 2023 ett rörelseresultat på - 421 miljoner (70) med en omsättning på 8,8 miljarder (7,8). Rörelseresultatet präglas av stora orealiserade nedskrivningar i mark och lägenheter. Under 2023 startade Riksbyggen totalt 400 bostäder runt om i landet.

Johanna Frelin, vd på Riksbyggen

Halvering av påbörjad byggnation av lägenheter 2023

Enligt preliminära siffror från SCB för bostadsbyggande påbörjades cirka 29 350 lägenheter under 2023. Det är nära 49 procent färre jämfört med 2022 då 57 033 lägenheter påbörjades. Riksbyggen anser att det bäddar för brådskande politiska åtgärder.

Regeringens branschmöte om bostadskrisen - åtgärder behövs, börja med startlån

Regeringens branschmöte om bostadskrisen - åtgärder behövs, börja med startlån

Regeringens branschmöte om bostadskrisen - åtgärder behövs, börja med startlån - Bostadsbyggandet har tvärbromsat och läget sägs vara det allvarligaste på decennier. Igår ägde mötet med bostadsminister Andreas Carlson och bostadsbranschens ledande aktörer rum där förslag och lösningar för bostadskrisen diskuterades.