Gå direkt till innehåll
Johanna Bjurskog,hållbarbetschef på Riksbyggen

Bild -

Johanna Bjurskog,hållbarbetschef på Riksbyggen

Licens:
Medieanvändning
Innehållet får laddas ner, användas och delas i olika mediekanaler av t.ex. journalister, bloggare, krönikörer, opinionsbildare etc., i syftet att förmedla, redogöra för och kommentera ert pressmeddelande, inlägg eller information, så länge innehållet används oförändrat och i dess helhet. Upphovsmannen ska anges i den omfattning och på det sätt god sed kräver (vilket bl.a. innebär att fotografer till bilder nästan alltid måste anges).
Av:
Evelina Carborn
Filformat:
.jpg
Storlek:
8000 x 5333, 26,1 MB
Ladda ner

Ämnen

Regioner

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll

Johanna Bjurskog, bostadspolitisk expert på Riksbyggen. Foto Evelina Carborn

Ny rapport: Allvarlig ungdomsbostadsbrist i Halmstad och Varberg

Halmstad och Varberg är två av landets 61 kommuner där det råder allvarlig ungdomsbostadsbrist. I Halmstad kan inte 84 procent av ensamboende 20-30 åringar köpa en etta i den egna kommunen. I Varberg är samma siffra 78 procent. Det visar en ny rapport från Riksbyggen. På regeringens bord finns samtidigt ett konkret förslag om ett startlån som skulle göra direkt skillnad för tusentals unga vuxna.

Ny rapport: Allvarlig ungdomsbostadsbrist i Stockholm och i många stockholmskommuner

Ny rapport: Allvarlig ungdomsbostadsbrist i Stockholm och i många stockholmskommuner

Stockholm är en av landets 61 kommuner där det råder allvarlig ungdomsbostadsbrist. I Stockholm kan inte 92 % av ensamboende 20-30 åringar köpa en etta i den egna kommunen. Samma sak gäller många kommuner i Stockholmsområdet, i Solna är samma siffra 88 %, i Danderyd och Lidingö 87 %, Sundbyberg och Nacka 86 %, Tyresö och Vaxholm 85 %, Täby 83 %, Värmdö 82%, Huddinge 75%, Haninge 72 % och Sollentun