Följ Riksbyggen

Pressmeddelanden

Riksbyggen stödjer Röda Korsets insamling På flykt

Pressmeddelanden   •   Sep 06, 2015 10:37 CEST

Flyktingkatastrofen i Europa är den värsta sedan andra världskriget. Riksbyggen skänker nu 100 000 kronor till Röda Korsets insamling På flykt, som riktar sig direkt till flyktingkatastrofen vid Medelhavet.

Nej Folkpartiet, det är osmart hyra någon annans investering på en överhettad bostadsmarknad

Nej Folkpartiet, det är osmart hyra någon annans investering på en överhettad bostadsmarknad

Pressmeddelanden   •   Sep 02, 2015 08:30 CEST

Folkpartiet har i dagarna presenterat tio förslag för en reformering av bostadsmarknaden. Fem av dem handlar om höjda hyror och förmånligare villkor för de som hyr ut sin villa eller bostadsrätt. Fyra av de tio förslagen handlar om planfrågor och byggregler. Sammantaget visar inte förslagen på någon ny inriktning.

1 miljon hushåll väntar på klara besked

Pressmeddelanden   •   Jun 17, 2015 07:41 CEST

I en debattartikel i Dagens Industri idag redovisar Riksbyggen tillsammans med FAR, HSB, SBC och Bostadsrätterna hur enkla förändringar i Bostadsrättslagen skapar möjlighet till ett tydligt och ändamålsenligt regelverk. Förslagen återfinns i en skrivelse som under onsdagen landar på Justitieministerns bord.

Vad ska vi bygga och för vem? - Välkommen till Riksbyggens seminarium i Almedalen

Pressmeddelanden   •   Jun 10, 2015 11:46 CEST

Ett samtal om politik, ansvar och kapital, om vilka bostäder som behöver byggas, om var de ska ligga och vem som ska bo där. Vem håller i helheten, vem har ansvaret för de snabba lösningarna och vem står för den långsiktiga bostadsplaneringen - svaren får du här!

Ny rapport från Riksbyggen - "Bostaden är lösningen"

Ny rapport från Riksbyggen - "Bostaden är lösningen"

Pressmeddelanden   •   Apr 07, 2014 11:09 CEST

En väl fungerande bostadsmarknad med hållbara boendemiljöer är grundläggande för såväl samhällets som individens utveckling. Bostadsmarknaden har stor betydelse även för utvecklingen av andra samhällssektorer. Det beskriver Riksbyggen i denna rapport.

Mårten Lilja ny vice vd för Riksbyggen

Mårten Lilja ny vice vd för Riksbyggen

Pressmeddelanden   •   Mar 21, 2014 15:57 CET

Riksbyggens styrelse har idag utsett Mårten Lilja till ny vice vd med ansvar för koncernens samhällsrelationer. Mårten Lilja är idag kommunikationschef, vilket han kommer att fortsätta parallellt med i sin nya roll som vvd.

Bostadsrättsorganisationer skriver till regeringen

Pressmeddelanden   •   Nov 09, 2012 17:14 CET

Som företrädare för 12 000 bostadsrättsföreningar med drygt 700 000 bostadsrättshavare ser vi med stor oro på hur frågan om andrahandsuthyrning av bostadsrättslägenheter utvecklats. Vi vill få till stånd ett konstruktivt samråd med regeringen om hur reglerna för andrahandsuthyrningar av bostadsrätter ska utformas.