Gå direkt till innehåll
Inglasade och utbyggda balkonger i Brf Tuvehus 6, Göteborg.
Inglasade och utbyggda balkonger i Brf Tuvehus 6, Göteborg.

Pressmeddelande -

Utbyggda och inglasade balkonger i Brf Tuvehus 6 gav boende ett ”extra rum”

Riksbyggen har på uppdrag av Brf Tuvehus 6 i Göteborg genomfört en inglasning och utbyggnad av samtliga balkonger och uteplatser. Ombyggnaden har lett till ökad trivsel och möjligheten att utnyttja balkongen i mycket större utsträckning än tidigare.

– Att göra en inglasning och utbyggnad av balkongerna i en förening med 426 lägenheter är ett stort projekt. Men vi är väldigt nöjda, många säger att de nu fått ett extra rum till sin lägenhet. Dessutom kan balkongerna användas året runt, säger Lars-Göran Larsson, ordförande i Brf Tuvehus 6.

Tidigare var balkongerna indragna i fasaderna och upplevdes som små. Majoriteten av balkongerna byggdes ut med cirka 80 cm. För lägenheter i markplan byggdes även tralldäck för att få en enhetlighet i området.

Husen i Brf Tuvehus 6 uppfördes 1970-72 och många stora projekt har genomförts genom åren. Lars-Göra Larsson har koll på samtliga, han har nämligen varit ordförande i föreningen sedan 1975 och kom in i styrelsen som ledamot redan 1974.

Exempel på större renoverings- och ombyggnadsprojekt genom åren är byte av alla fönster, stam- och badrumsrenovering som även inkluderade 3-fasuttag och fläktar samt byte av belysning i alla trapphus till ledlampor med rörelsesensorer.

– Balkongprojektet startade vi redan i början av 2016. Riksbyggen hjälpte till och gjorde en enkätundersökning som visade att 80 procent av de boende var intresserade av inglasning och utbyggnad av balkongerna. Beslut om genomförandet togs på en extrastämma i september 2016 och 97 procent röstade för förslaget, berättar Lars-Göran.

Riksbyggen har ansvarat för hela ombyggnationen som inleddes i augusti 2017 och blev färdigt i juni 2018. Brf Tuvehus 6 tecknade ett Riksbyggen Ombyggnadsavtal för genomförandet av hela projektet. Det innebar att föreningen på förhand visste exakt vad projektet skulle komma att kosta.

- Jag är riktigt stolt och glad över hur bra resultatet blev. Det är tack vare ett gott samarbete med styrelsen i föreningen och entreprenören som har resulterat i att de boende på Brf Tuvehus 6 nu har en större, inglasad balkong de kan nyttja under längre period under året, säger Daniel Sartiala, projektledare Riksbyggen.

För mer information:
Daniel Sartiala, projektledare, Riksbyggen Ombyggnad Väst, 031-704 56 32

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38