Gå direkt till innehåll
Säljstart för 79 seniorbostäder i Riksbyggens Bonum Brf Guldmyntet i Göteborg

Pressmeddelande -

Säljstart för 79 seniorbostäder i Riksbyggens Bonum Brf Guldmyntet i Göteborg

Riksbyggen tar nu sitt mycket populära koncept för seniorbostäder, Bonum, till ännu en stadsdel i Göteborg. I Högsbo planerar Riksbyggen att bygga 79 lägenheter i Bonum Brf Guldmyntet, avsedda för hushåll där minst en person fyllt 55 år. Säljstarten inleds med fyra informationsträffar under vecka 9.

– En av de stora utmaningarna på bostadsmarknaden idag är behovet av fler anpassade bostäder för äldre personer. Det är därför mycket glädjande att Riksbyggen, som är marknadsledande på att bygga seniorbostadsrätter, nu kan säljstarta ett nytt projekt i Göteborg, säger Jesper Lundell, marknadsområdeschef för Bonum på Riksbyggen.

Bonum Brf Guldmyntet i Högsbo kommer ligga på Guldmyntsgatan en kort promenad ifrån det lokala centrumet – Axel Dahlströms torg. Där det finns ett stort utbud av småbutiker, caféer, frisörer och apotek. Bra kollektivtrafik med både spårvagnar och bussar finns alldeles i närheten. I bottenvåningarna kommer det att finnas lokaler som hyrs ut, vilket ökar servicen och utbudet av små butiker i området.

I Bonum Brf Guldmyntet finns tvåor, treor och ett mindre antal rymliga fyror. Alla lägenheterna har inglasad balkong eller uteplats. Planlösningarna är välplanerade med omsorg för hur vardagslivet fungerar bäst för målgruppen, till exempel så har treorna och fyrorna en extra toalett, vilket många par uppskattar. Rummen bjuder in ljusflöde genom stora fönsterpartier och den generösa takhöjden gör rummen ljusa och luftiga.

Riksbyggens Bonum seniorboende är en riktig framgångssaga. Den första skissen till Bonum ritades 2006 och 2008 startades konceptet officiellt. Idag är över 1 000 Bonum-bostäder inflyttade runt om i landet. Bonum vänder sig till hushåll där minst en person är över 55 år.

I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har tillgång till en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor.

– I denna förening kommer de boende dessutom ha tillgång till två poolbilar som står parkerade utanför entréerna. Behovet av poolbilar bara ökar och ökar. Bor man i denna förening så kommer säkert många att avstå från egen bil och välja den enkla och bekväma lösningen med poolbil, säger Anders Radne, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad i Göteborg.

I föreningen finns det också både gemensamhetslokal och övernattningslägenheter för tillfälliga gäster. Det är mycket populärt och gör att man till exempel inte behöver ett eget gästrum när familj eller vänner kommer för att hälsa på.

Som i all Riksbyggens nyproduktion är det stort fokus på hållbarhetsfrågorna vid genomförandet av Bonum Brf Guldmyntet. Mer om Riksbyggens hållbarhetsarbete:

Riksbyggen utsett till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen

Riksbyggen inför unikt hållbarhetsverktyg i all nyproduktion av bostäder

För mer information om Bonum Brf Guldmyntet:
Anders Radne, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad i Göteborg 031-704 68 66
Jesper Lundell, marknadsområdeschef, Bonum på Riksbyggen, 031-70 45 639

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38