Gå direkt till innehåll
Den 22 maj, den biologiska mångfaldens dag, är det premiär för tipspromenaden i Riksbyggens pop-up trädgård.
Den 22 maj, den biologiska mångfaldens dag, är det premiär för tipspromenaden i Riksbyggens pop-up trädgård.

Pressmeddelande -

Riksbyggens pop-up trädgård får Täby Park att blomma

Lagom till den biologiska mångfaldens dag den 22 maj står Riksbyggens pop-up trädgård färdig i Täby Park. I trädgården blommar för närvarande tulpaner och påsk- pingstliljor i 60 odlingslådor. I krydd- och bärsektionen kommer det att finnas allt från smultron till oregano och kärleksört.

– Hållbarhet är både stort och litet. I Täby Park ska Riksbyggen bygga cirka 800 nya bostäder i hus med höga hållbarhetskrav. Men hållbarhet handlar inte bara om själva husen utan lika mycket om miljön runt omkring och de boendes möjlighet att bidra till ett mer hållbart samhälle. Med vår pop-up trädgård vill Riksbyggen få Täby att blomma, säger Stefan Högman, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Den 22 maj är det den internationella dagen för biologiska mångfald. Många arter är idag hotade eller under stark press. På Riksbyggen arbetar vi för att öka den biologiska mångfalden, både när vi bygger nya bostäder och förvaltar boendemiljöer.

I pop-up trädgården blommar i dagsläget tulpaner samt påsk- och pingstliljor i 60 planteringslådor. Det finns en bär- och kryddsektion med blåbär, smultron, jordgubbar, timjan, salvia, oregano, lavendel, prydnadsapel och körsbär. En annan sektion är ägnad åt doft och färg och här finns bland annat nypon, fjärilsbuskar, jasmin, syrén och kärleksört.

– Vår förhoppning är vi ska kunna bjuda alla som bor i Täby och besökande en härlig upplevelse och samtidigt bidra till den biologiska mångfalden. Det kommer också att finnas en konstbod för utställningar och en grillplats, berättar Johan Nyman, projektchef på Riksbyggen och initiativtagare till pop-up parken.

Elen till konstboden kommer från solpaneler och vindkraft. Inför genomförande av ett bostadsprojekt använder Riksbyggen ett hållbarhetsverktyg. Riksbyggen har utvecklat hållbarhetsverktyget för att styra och visualisera åtgärder för miljömässig och social hållbarhet i nybyggnadsprojekt. Hållbarhetsverktyget består av tio områden, till exempel ekosystemtjänster, energi och mobilitet.

– Med vårt hållbarhetsverktyg höjer vi nivån ytterligare ett steg i arbetet för ett mer hållbart bostadsbyggande. För Riksbyggen som en långsiktig samhällsutvecklare är det självklart att vi vill vara den aktör i branschen som går i täten när det gäller att skapa mer hållbara boendemiljöer, säger Karolina Brick.

Genom Riksbyggens hållbarhetsidéer stödjer Riksbyggen bostadsrättsföreningarna i sitt arbete med att öka den biologiska mångfalden. Det kan handla om allt från att sätta upp fågelholkar till insektshotell till plantering av olika växter.

För mer information:
Karolina Brick, miljöchef på Riksbyggen, 070-291 54 47
Stefan Högman, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Stockholm Norrort, 08-553 63 502

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll