Gå direkt till innehåll
Bild: Rädda Barnen
Bild: Rädda Barnen

Pressmeddelande -

Riksbyggen skänker 100 000 kronor till Rädda Barnen

Behovet av att hjälpa barn i utsatta situationer är stort på många håll i världen. Riksbyggen ger därför en extra julgåva till Rädda Barnen så att fler barn får somna mätta, vakna under en mjuk filt och hålla sig varma i vinterkylan.

– Riksbyggen har en lång tradition av att stödja människor som är i behov av hjälp, både i Sverige och i andra länder. Vi är ett kooperativt företag där solidaritet är en viktig del av vår företagskultur. I år vill vi ge en extra julgåva för att stödja Rädda Barnen som bland annat göra stora insatser för barnen i krigets Syrien, säger Leif Linde, vd för Riksbyggen.

Riksbyggen stödjer även barn och unga i Sverige, till exempel genom att vara en av flera huvudpartners till Läxhjälpen. Läxhjälpen är en icke-vinstdrivande stiftelse som med finansiering från näringslivet bedriver gratis, resultatfokuserad läxhjälp i socioekonomiskt utsatta områden.

Riksbyggen har också ett stort engagemang biståndsorganisationen We Effect. En miljard människor i världen saknar en värdig bostad. Riksbyggen har i över 40 år varit medlem i biståndsorganisationen We Effect och därigenom bidragit till många positiva insatser i olika utvecklingsländer. Riksbyggen och We Effect biståndsarbete grundar sig på hjälp till självhjälp. Det innebär att fattiga människor genom utbildning och kooperativt samarbete bygger sina egna bostäder.

Boende i bostadsrättsföreningar, andelsägare och Riksbyggens personal har sett till att engagemanget för Riksbyggens biståndsarbete ökat under de senaste åren och under 2016 samlades tillsammans cirka 2,4 miljoner kronor in.

För mer information:
Leif Linde, vd Riksbyggen, telefon 08-698 41 01

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38