Gå direkt till innehåll
Riksbyggen och Kommunal säljer fastigheten Repslagaren 2 i Skövde

Pressmeddelande -

Riksbyggen och Kommunal säljer fastigheten Repslagaren 2 i Skövde

Fastigheten Repslagaren 2 ligger i centrala Skövde. Riksbyggen och Kommunal, som samägt fastigheten, säljer nu Repslagaren 2 till Mariesjö Fastigheter.

Repslagaren 2 omfattar cirka 1 560 kvadratmeter LOA och några av hyresgästerna är Riksbyggen, Tieto och Byggnads i Väst. Riksbyggen satsar sedan tre tillbaka på hyresfastigheter, med hyresrätter i flerfamiljshus som huvudinriktning, och har sedan dess utökat sin egen fastighetsportfölj som idag omfattar cirka 5 500 hyresrätter.

– Vi är därför mycket glada över att hitta en bra köpare, med en stark lokal förankring i Skövde, till Repslagaren 2, säger Carl-Johan Hansson.

– Kommunals strategi är, precis som Riksbyggens, att i första hand äga fastigheter med hyresrätter i flerfamiljshus, därför var det naturligt att sälja Repslagaren 2, säger Niklas Rengen, ekonomichef på Kommunal.

Byggnaden uppfördes 1990 och har ett bra strategisk läge i centrala Skövde med närhet till bland annat köpcentrumet Commerce och Hertig Johans torg.

– Replslagaren 2 passar mycket bra in i vårt befintliga fastighetsbestånd och vi är därför mycket glada över affären med Riksbyggen och Kommunal, säger Sören Johnson, Mariesjö Fastigheter.

Catella Corporate Finance och DLA har varit rådgivare till Riksbyggen och Kommunal i denna försäljning.

För mer information:
Carl-Johan Hansson, chef Affärsområde Fastigheter, Riksbyggen, 08-698 41 08
carl-johan.hansson@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38