Gå direkt till innehåll
Riksbyggen och Bygg-Fast bygger nya hyresrätter i Strängnäs

Pressmeddelande -

Riksbyggen och Bygg-Fast bygger nya hyresrätter i Strängnäs

Riksbyggen bygger 67 nya hyresrätter i Strängnäs i samarbete med Bygg-Fast. Hyresrätterna byggs i ett mycket attraktivt läge i centrala Strängnäs och inflyttningen är planerad till slutet av 2017.

Riksbyggen och Bygg-Fast har förvärvat fastigheten Seminariet 8 i Strängnäs med byggrätt för 67 lägenheter av Hemfosa och Culmen samt en privatperson. Strängnäs har under senare tid haft en ökande befolkning och ökat i popularitet som bostadsort, bland annat tack vare goda kommunikationer för pendlare som arbetar i Stockholm och det centrala läget i Mälardalen.

Riksbyggen utvecklar nyproducerade hyresrätter både för egen förvaltning och åt investerare. Det planerade projektet i Strängnäs avses att utvecklas åt någon av Riksbyggens långsiktiga samarbetspartners.

- Strängnäs är en attraktiv ort i Mälardalen och vårt projekt har ett läge som kommer att attrahera hyresgäster även från andra orter, säger Carl-Johan Hansson, chef för Riksbyggens Affärsområde Fastigheter.

Den planerade nyproduktionen kommer att utvecklas i samarbete med fastighetsutvecklingsföretaget Bygg-Fast under de närmaste två åren och beräknas att stå klart i slutet av 2017.

- Bygg-Fast ser fram emot att tillsammans med Riksbyggen förverkliga nya bostäder i Strängnäs, i vårt nya gemensamma bolag. Framför allt är jag nöjd med att det är hyreslägenheter som produceras, en boendeform som det råder stor efterfrågan på, säger Peter Bellevik, vd Bygg-Fast.

Hyresrätterna kommer att uppföras i fyra huskroppar med en boarea på sammanlagt 5 200 kvadratmeter. Satsningen är del av Riksbyggens strategi att fördubbla sin produktion av såväl hyresrätter som bostadsrätter.

För mer information:
Carl-Johan Hansson, chef Riksbyggens Affärsområde Fastigheter, tel 070-217 47 21
Peter Bellevik, vd Bygg-Fast, tel 070-428 16 16

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38