Följ Riksbyggen

Riksbyggen förvärvar fastighet i Kalmar och planerar för 200 nya bostäder

Pressmeddelande   •   Maj 23, 2017 14:15 CEST

Skissbild över kommande byggnation på Tranan 4.

Riksbyggen har förvärvat fastigheten Tranan 4 i Kalmar, där Liljas Personbilar ligger för närvarande. Planen är att bygga cirka 200 bostäder på fastigheten som har ett mycket bra läge centralt i Kalmar med närhet både till handel och goda kommunikationer.

– Genom förvärvet kan Riksbyggen fortsätta sitt arbete med att bidra med fler bostäder i Kalmar och på så sätt vara med och driva den långsiktiga utvecklingen av kommunen. Vi är mycket glada över förvärvet, det är ett mycket centralt läge i Kalmar och ett område där vi vet att det finns stor efterfrågan på fler bostäder, säger Michael Lindebring, marknadsområdeschef för Riksbyggens affärsområde Bostad i Kalmar.

Fastigheten har närhet både till Lindöfjärden och stora grönområden och gränsar i nordöst till ett av Kalmars populäraste villaområden. Säljare är Ingemar Andersson som bedriver Liljas Personbilar på fastigheten.

– Det behöv fler bostäder i Kalmar och jag är därför mycket nöjd med affären med Riksbyggen. Samtidigt som Kalmar får fler bostäder kan jag nu flytta vårt servicecenter till den gamla Volvofabriken på Hansa City-området där vår försäljningsanläggning redan finns, säger Ingemar Andersson, ägare till Liljas Personbilar.

Byggstarten beräknas kunna ske under 2019 och en första inflyttning under 2020, om allt går enligt plan. I närheten har Riksbyggen nyligen färdigställt tre bostadsrättsföreningar läng Erik Dahlbergs väg med totalt 126 lägenheter.

– Strax före jul blev det klart att Riksbyggen kommer att bygga cirka 125 bostäder, både hyres- och bostadsrätter, vid Fredriksskans i Kalmar. Genom förvärvet av Tranan 4 kan Riksbyggen ta ytterligare ett steg för att skapa fler attraktiva och mer hållbara bostäder i Kalmar, Michael Lindebring.

För mer information:

Michael Lindebring, marknadsområdeschef på Riksbyggen, 0480-57 847.

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.