Gå direkt till innehåll
Bilden visar en av Svenska Bostadsfondens fastigheter i Trelleborg.
Bilden visar en av Svenska Bostadsfondens fastigheter i Trelleborg.

Pressmeddelande -

Riksbyggen får förnyat förvaltningsavtal med Svenska Bostadsfonden

Riksbyggen har fått förnyat förtroende hos Svenska Bostadsfonden att sköta drift och skötsel av deras cirka 80 fastigheter på 21 orter i hela landet.

Svenska Bostadsfonden är en oberoende aktör på den svenska fastighetsmarknaden och har funnits sedan 2003. Riksbyggens förvaltningsuppdrag startade 2012 och konkurrensutsattes vintern 2016.

– Det är mycket glädjande att Riksbyggen återigen har vunnit upphandlingen. Vi har haft ett lyckat samarbete och bra dialog med Svenska Bostadsfonden. Nästa naturliga steg blir att utveckla samarbetet och ta det till en ny nivå, säger Michael Bernzon, affärs- och rikskundschef för Affärsområde Fastighetsförvaltning på Riksbyggen

Avtalet avser drift, inre- och yttre skötsel samt lokalvård och startar 1 mars 2017 och löper två år med möjlighet till förlängning med ett år i taget under två år.

– Vi har historiskt haft ett interaktivt och positivt samarbete gällande vårt drift- och skötselavtal av cirka 3 500 lägenheter på 21 orter i Sverige och som Riksbyggen historiskt skött på ett mycket bra och effektivt sätt. Vi ser fram emot att, efter ny upphandling, vidare kunna fortsätta och utveckla detta, oss emellan, framöver, säger Lars Swahn, vd för Svenska Bostadsfonden.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Sammanlagt förvaltar Riksbyggen 176 000 bostadsrätter och 100 000 hyresrätter samt ett stort antal offentliga och kommersiella fastigheter.

För mer information:

Michael Bernzon, affärs- och rikskundschef för AO Fastighetsförvaltning, Riksbyggen, 0703- 21 90 22
Lars Swahn, VD Svenska Bostadsfonden Management AB, mobil 070 - 550 99 99

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38