Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Första spadtaget för Brf Lokstallet i Växjö

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Första spadtaget för Brf Lokstallet i Växjö

Den 7 juni sätter vi spaden i marken för Riksbyggens Brf Lokstallet, 136 lägenheter på stationsområdet mitt i centrala Växjö. Det första spadtaget tas bland annat av Catharina Winberg, ledamot kommunstyrelsen med ansvar för bostadsfrågor (m), Leif Linde, vd för Riksbyggen och blivande boende i Brf Lokstallet.

– Det är mycket glädjande att vi nu kan starta bygget som är den sista byggnationen på stationsområdet och som ger ett rejält tillskott av nya bostäder i ett mycket attraktivt läge i centrala Växjö. Riksbyggen är en långsiktig samhällsutvecklare och vi tror på Växjö och vill vara med och bidra till en framtida tillväxt av kommunen, säger Michael Lindebring, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Brf Lokstallet blir ett kringbyggt, intimt bostadskvarter med två atriumgårdar och som utformats med inspiration både från Köpenhamn och från gamla magasinsbyggnader som funnits på stationsområdet.

Runt den ena gården byggs små men yteffektiva lägenheter i storlek 1-3 rum och kök enligt Riksbyggens StegEtt-koncept. Kring den andra gården byggs luftiga lägenheter i storlek 2-5 rum och kök.

– Brf Lokstallet är ett bra exempel på hur vi inom Riksbyggen arbetar för att bygga bostäder som många olika målgrupper kan efterfråga. Vi har också stort fokus på "livet mellan husen", till exempel genom att skapa en gemensam takterrass med festlokal samt en gemensamhetslokal på innergården för föreningens medlemmar, säger Michael Lindebring.

Inflyttningarna i kvarteret kommer att ske löpande i fyra etapper mellan hösten 2018 - hösten 2019.

Media är varmt välkomna att delta när det första spadtaget tas!

Program:

När: Onsdagen den 7 juni.
Var: Korsningen mellan Liedbergsgatan och Södra Järnvägsgatan, Brf Lokstallet i Växjö.

11.00
Riksbyggen och Växjö Kommun välkomnar köpare, byggare och samarbetspartners. Vi minglar och dricker ett glas bubbel.

11.15
Föreningens första bostadsrättsköpare tar, tillsammans med Leif Linde, vd Riksbyggen och Catharina Winberg, ledamot kommunstyrelsen i Växjö, ett första spadtag.

För mer information:

Michael Lindebring, marknadsområdeschef på Riksbyggen, 0480-57 847.
Karin Hoberg, säljare Riksbyggen, 0480-578 43.

Ämnen

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38