Följ Riksbyggen

Nu är det dags att söka stipendier ur Riksbyggens Jubileumsfond ”Den Goda Staden”

Pressmeddelande   •   Nov 07, 2017 07:55 CET

I samband med Riksbyggens fullmäktige den 5 maj i år delades 563 000 kr ut till stipendier från Jubileumsfonden den ”Den Goda Staden”.

Nästa år kommer Riksbyggens Jubileumsfond ”Den Goda Staden” att dela ut cirka 600 000 kronor fördelat på minst fem stipendiater. Under 2018 ges särskild prioritet till ansökningar med projekt som bidrar till kunskap om: Boende för alla, vilka nya möjligheter ger innovativa och kooperativa lösningar.

Riksbyggens Jubileumsfond ”Den Goda Staden” delar ut stipendier för att stödja forskning, utveckling och utbildning för bättre boendemiljö inom områden som arkitektur, byggnadsteknik, fastighetsförvaltning, energiförsörjning, miljövård, samhälls- och trafikplanering.

– Syftet med ”Den Goda Staden” är att stipendierna ska bidra till inspiration och forskning som gör städer och samhällen mer hållbara, säger Cattis Carlén, bostadspolitisk expert samt ansvarig för arbetet med ”Den Goda Staden” på Riksbyggen.

Fondens namn, Den Goda Staden, betecknar en boendemiljö som tillfredsställer de enskilda människornas önskemål och behov samtidigt som den harmonierar och samverkar med natur och miljö. Fonden bildades i anslutning till Riksbyggens 50-årsjubileum 1990 och kapitalet grundades på gåvor från Riksbyggens bostadsrättsföreningar samt organisationer och företag som Riksbyggen samarbetar med.

Från 1991 till 2017 har fonden delat ut ca 150 stipendier till ett värde av cirka 11,5 miljoner kronor. Fonden har en särskild styrelse som behandlar ansökningarna. Styrelsen består av representanter från både Riksbyggen och forskningsvärlden. Högsta belopp som en stipendiat kan få är 200 000 kronor.

Sista ansökningsdag är 31 januari 2018.

Mer information om ”Den Goda Staden” 

Här finns information om hur du gör en ansökan

Blankett för ansökan

Stipendiater 2017

För mer information:
Cattis Carlén, tel 072-224 65 15, cattis.carlen@riksbyggen.se

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.