Gå direkt till innehåll
Lina Öien tillträder som chef för enheten för hållbar utveckling på Riksbyggen den 1 oktober.
Lina Öien tillträder som chef för enheten för hållbar utveckling på Riksbyggen den 1 oktober.

Pressmeddelande -

Lina Öien ny chef för enheten för hållbar utveckling

Den 1 oktober tillträder Lina Öien som chef för enheten för hållbar utveckling på Riksbyggen. Lina Öien har närmast varit chef för Riksbyggens ledningssystem och har 20 års erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsfrågor och hon kommer att ingå i Riksbyggens företagsledning.

– Med Lina som ansvarig för hållbar utveckling kommer Riksbyggen att ta ytterligare ett steg i arbetet med att hela företaget och affären utvecklas på ett mer hållbart sätt. Det känns jättebra att kunna välkomna Lina med sin gedigna kompetens till Riksbyggens företagsledning, säger Leif Linde, vd för Riksbyggen.

Lina Öien har arbetat på Riksbyggen sedan 2013 och har under 20 års tid arbetat med hållbarhets- och kvalitetsfrågor, både som konsult med fokus på hållbarhet och ledningsfrågor och som hållbarhetsansvarig på Bilprovningen. Hon har en masterexamen från Lunds universitet med inriktning på ledning av företag och organisationer utifrån ett miljöperspektiv.

Riksbyggen ligger idag i framkant inom hållbarhetsområdet genom införandet av gemensamma arbetssätt där hållbarhet är integrerat.

– Nu har vi en spännande resa framför oss där digitalisering och ny teknik skapar helt nya möjligheter. Vi ska förbättra och effektivisera våra arbetssätt med extra fokus på att stärka kundnyttan och kundupplevelsen. Det skapar även möjligheter att utveckla helt nya lösningar för ett hållbart byggande och tjänster för ett hållbart boende, säger Lina Öien.

Lina Öien efterträder Charlotta Szczepanowski som blir ansvarig för Hållbarhet och Kvalitet på Coop. Hållbarhetschef på Riksbyggen är sedan tidigare Therese Berg.

För mer information:
Leif Linde, vd Riksbyggen, 08-698 41 01
leif.linde@riksbyggen.se
Lina Öien, tillträdande chef för enheten för hållbar utveckling, 070-698 41 36
lina.oien@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38