Gå direkt till innehåll
Klartecken för 241 bostadsrätter i Riksbyggens Åsikten Södra, etapp 1-3

Pressmeddelande -

Klartecken för 241 bostadsrätter i Riksbyggens Åsikten Södra, etapp 1-3

Nu är det klart för byggstart av Riksbyggens tre etapper i kvarteret Åsikten Södra, ett mycket centralt läge längs Fyrisån i Uppsala. Sammanlagt handlar det om 241 bostadsrätter med en första inflyttning i slutet av 2018.

I juni i år startade försäljningen av hela kvarteret Åsikten Södra.

– Försäljningen tog fart redan från början och det är mycket glädjande att vi nu har nått den punkt där vi fått grönt ljus att genomföra samtliga tre etapper. Närheten till Uppsalas centrala delar och Fyrisåns vatten gör området till ett attraktivt område och faktum är att de största lägenheterna är de som sålts snabbast, säger Karin Dimander Lannergård, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggen Bostad i Uppsala.

Brf Åsikten Södra 1, 78 lägenheter. Inflyttningen är planerad till kvartal 4 2018.

Brf Åsikten Södra 2, 83 lägenheter. Inflyttningen är planerad till kvartal 2 2020.

Brf Åsikten Södra 3, 80 lägenheter. Inflyttningen är planerad till kvartal 4 2019.

Genom uppförande av kvarteret förlänger Riksbyggen en av Uppsalas finaste gator, Östra Ågatan, och omvandlar ett före detta industriområde till ett levande kvarter. Försäljningen i de tre etapperna har varit stabil sedan säljstarten i juni.

– Riksbyggen är en långsiktig samhällsutvecklare och vår ambition är att hålla en fortsatt hög byggtakt i Uppsala, oavsett konjunktur. Det är idag en mer normal efterfrågan på nyproducerade bostadsrätter, sett över tid, jämfört med hur det såg ut för något år sedan, säger Karin Dimander Lannergård.

För mer information:
Karin Dimander Lannergård, sälj- och marknadsansvarig i Uppsala, 018-18 97 14.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38